fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Fokus på fremtidens fødevarer

Kom og mød innovative elever fra landbrugs- og fødevareuddannelserne på Nordic Food College. Få en snak om fremtidens fødevarer og bæredygtighed ud fra vores unikke koncept, ”Fra jord til bord”.
28-09-2023
Hele dagen
Streetfoodområdet
Heads Up-teltet

Oplev fremtidens fødevarer med Nordic Food College

Kom og mød innovative elever fra landbrugs- og fødevareuddannelserne på Nordic Food College. Få en snak om fremtidens fødevarer og bæredygtighed ud fra vores unikke koncept, ”Fra jord til bord”.

I Streetfoodområdet kan du møde Nordic Food College, der arbejder med udvikling af nye fødevarer. Derudover deltager forstander Jonas Korsgaard i paneldebatten om danske bæredygtige fødevarer.

Samarbejde med virksomheder

Nordic Food College samarbejder med Vestjyllands Andel omkring produktudvikling i forbindelse med Green Innovation Week. Her eksperimenterer fødevareuddannelserne blandt andet med protein fra søstjerner. Læs mere om Vestjyllands Andels deltagelse her.

Hvem er Nordic Food College?

Få indblik i Nordic Food Colleges unikke koncept, hvor man, med udgangspunkt i den gode smag, skaber en rød tråd mellem processerne fra jord til bord. Skolens målsætning er at uddanne fremtidens pionerer, og her er hele fundamentet, at eleverne på henholdsvis jordbrugs- og fødevareuddannelserne opnår en grundlæggende viden om hinandens fagligheder, opnår forståelse for hvordan faglighederne griber ind i hinanden i råvarernes vej fra jord til bord samt opnår viden om og erfaring med den værdi, en holistisk/systemisk tilgang skaber.

Nordic Food College har rigtig gode forudsætninger for at indfri førnævnte målsætning. Ikke mindst i kraft af skolens omfattende skolelandbrug, hvor skolen bl.a. råder over dyrehold med kvæg, får, høns, spisekaniner og geder samt hele 80 ha. jord, hvor der bl.a. dyrkes havre, hvede quinoa , ærter, hestebønner, en lang række forskellige grøntsager og mikrogrønt m.m. Af nye tiltag, der pt. er på tegnebrættet, er bl.a. vertikal farming samt etablering af gårdbutik.

De gode faciliteter giver landbrugseleverne mulighed for at få direkte praksiserfaring med mange forskellige elementer fra deres fag, og det har samtidig den positive sidegevinst, at eleverne på fødevareuddannelserne har direkte adgang til et velassorteret udvalg af lækre, økologiske råvarer af egen avl, som de kan eksperimentere med i køkkenerne.

Skolens grønne fokus er imidlertid ikke kun relateret til produktionen af bæredygtige råvarer og arbejdsprocesserne i køkkenerne. Nordic Food anvender også jordvarme, har solceller på taget, kører i el-biler osv.

Bliv inspireret

GIW som kommunikationscase for DMJX

Kommunikationsstuderende kommer med bud på nye vinkler og perspektiver
28-09-2023
9.00-14.00
Eventpladsen
Elværket Skive
Oplev de anmelderroste modeller

Oplev Volvo og Renault elbiler

Volvo XC40 Recharge Volvo C40 Recharge Renault Megane E-Tech Electric
28-09-2023
8.45-20.00
Brårupgade
Elværket Skive

Mød dagens værter

Anna Lin, Steffen Max Høgh og Søren Vester er dagens værter
28-09-2023
Hele dagen
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet
1 2 3 25