fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Formidling af grønne teknologier

Lærerstuderende fra Skive hjælper virksomheder med formidling af grønne teknologier under Naturvidenskabsfestivalen og Green Innovation Week
28-09-2023
Kl. 8.45-17.00
Eventpladsen
Elværket Skive

Samarbejde om formidling

I uge 39 finder Naturvidenskabsfestivalen sted ved Elværket Skive mandag-onsdag samt vores store event torsdag d. 28. september 2023.

Naturvidenskabsfestivalen afholdes af Læringsambassaden Skive, og er for skole- og dagtilbud, hvor Green Innovation Week henvender sig fra ungdoms- og videregående uddannelser til erhverv og borgere. I samarbejde med lærerstuderende fra VIA University College i Skive gør vi det muligt at formidle virksomheders grønne teknologier alle dage og på flere niveauer.

Rollen som formidler

En stor del af lærergerningen er at kunne formidle til forskellige målgrupper, og dette samarbejde gør det muligt for de studerende både at dykke ned i en fagretning og teknologi samt at videre formidle de bæredygtige teknologier, der skal drive den grønne omstilling fremad i virksomhederne og industrierne.

Dertil udarbejder de studerende undervisningsmateriale til 4 lektioner om teknologierne, som bliver præsenteret i ugens løb for deltagende folkeskolelærer. Materialet kan efterfølgende anvendes i undervisningen på skolerne, der derved kan nå endnu dybere ned i teknologierne med eleverne.

Oplev grønne teknologier

De studerende samarbejder med bl.a. Stiesdal, Quantafuel og GreenLab Skive Biogas og håber på at kunne give en god oplevelse ved formidling af bæredygtighed og klima til både børn og voksne. På eventpladsen vil der være forskellige stationer, hvor virksomhederne er repræsenteret med stande. Her vises der hands-on hvad de grønne teknologier er og har af betydning for den grønne omstilling.

Oplev:

Om VIA University College i Skive

Vidste du, at læreruddannelsen i Skive har et bæredygtighedsudvalg?

Bæredygtighedsudvalgets opgave er at tænke bæredygtige tiltag i uddannelsens hverdag.

Indtil videre har de indført: Kødfri dag i kantinen, biodiversitetsparker, bedre isolering i væggene, klimaforedrag, El-opladere til el-biler. De arbejder på at få indført: Bytte/købe/ sælgedag, 1 analog dag i ugen, solceller på taget, flere biodiversitetsområder osv.

Bliv inspireret

GIW som kommunikationscase for DMJX

Kommunikationsstuderende kommer med bud på nye vinkler og perspektiver
28-09-2023
9.00-14.00
Eventpladsen
Elværket Skive
Oplev de anmelderroste modeller

Oplev Volvo og Renault elbiler

Volvo XC40 Recharge Volvo C40 Recharge Renault Megane E-Tech Electric
28-09-2023
8.45-20.00
Brårupgade
Elværket Skive

Mød dagens værter

Anna Lin, Steffen Max Høgh og Søren Vester er dagens værter
28-09-2023
Hele dagen
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet
1 2 3 25