fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Fra halm til olie

Stiesdal har specialiseret sig i at udnytte halmrester som en værdifuld ressource til at producere bæredygtig olie. Lær om processen bag.
26-09-2024
2 timeslots
Eventpladsen
Elværket Skive

Fra halm til olie

Læringen ved denne stand tager udgangspunkt i Stiesdal's teknologi, der omdanner halmrester til olie gennem pyrolyseprocessen. Stiesdal har specialiseret sig i at udnytte halmrester som en værdifuld ressource til at producere bæredygtig olie. Mød lærerstuderende fra VIA University College i Skive, der tager dig med gennem pyrolyse som metode. Her nedbrydes organiske materialer ved høj temperatur uden ilt, hvilket resulterer i produktion af bioolie.

Lær om halmens egenskaber, hvordan den indsamles og behandles, og hvordan den gennem pyrolyseprocessen omdannes til brugbar olie og kom i dialog om bæredygtighedsaspekterne ved at udnytte halmrester som en ressource i stedet for at brænde dem af eller lade dem gå til spilde.

Bemanding ved standen

Man kan se og gå på opdagelse ved standen kl. 8.45-17.00 og standen er bemandet med fremvisning af eksperimenter i tidsrummene:

  • Kl. 9.15-11.00
  • Kl. 13.15-15.00

Vidste du, at...?

Denne stand er en del af et større samarbejde mellem Læringsambassaden, der afholder Naturvidenskabsfestival i uge 39 for skole- og dagtilbud, VIA University College i Skive, Stiesdal og Green Innovation Week. Læs mere om samarbejdet her.

Bliv inspireret

Q&A fra det grønne køkken

Ernæringsassistent i det grønne køkken

Hvordan kan sund og bæredygtig mad kan forbedre vores helbred og spisevaner?
26-09-2024
Info følger
Info følger
Info følger

Gamification

Oplæg fra Videncenter for Digital Handel
26-09-2024
Info følger
Info følger
Info følger

Hvordan engageres unge i bæredygtighed?

Inspiration fra Ungdomsbureauet, der bl.a. står bag Ungdommens Folkemøde
26-09-2024
Info følger
Info følger
Info følger
1 2 3 15