Fremtidens fødevarer var på programmet da ernæringsassistentelever fra Nordic Food College i forbindelse med Green Innovation Week arbejdede med nye alternative proteiner, som en del af deres innovationsundervisning. Op til eventet blev der eksperimenteret i køkkenerne, så smagsprøver med de forskellige proteiner stod klar til eventets besøgende. Ernæringsassistentelev Anna Hedvig Amdi Sørensen fortæller:
-I forbindelse med Green Innovation Week har vi udforsket alternative proteinkilder som muslingeprotein, søstjerneprotein og græsprotein i samarbejde med virksomheden Vestjyllands Andel, hvor vi har arbejdet proteinerne ind i noget som folk kan forholde sig til som f.eks. pesto og chips. Det har været megaspændende, da søstjerner f.eks. normalt er en bifangst, hvor vi undersøger om proteinerne kan spises af mennesker, som et alternativ til kød. Som ernæringsassistent lærer vi at lave sund mad efter Kostrådene, men innovation og bæredygtighed er en stor del af uddannelsen, som vi også gerne vil ud at vise frem.’
Nordic Food Colleges stand var godt besøgt, hvor både smagsprøver og konkurrencer trak eventets besøgende til i stor stil. Der er allerede gang i planerne for næste års deltagelse, fortæller underviser Katrine Søndergård:
-Vores elevers evaluering er meget positiv, og de er kommet med forslag til vores deltagelse i GIW 2024 med bl.a. udvikling af en salgsbod, lave workshops med nye fødevarer og smagsprøver med tang og kikærter og male eget mel mv.
Katrine fortæller, at de påtænker at deltage med flere hold og kan trække GIW ind i fag som 'Samfund og Sundhed', 'Innovation', 'Metodelære' og 'Teknologi'.
Læs mere om Nordic Food College og deres deltagelse i GIW 2023 her.