fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

GIW gør den grønne omstilling nærværende

Green Innovation Week ruller for andet år i træk som offentligt event ved Elværket Skive d. 28. september 2023, og alle er inviteret med. Programmet og teltene er større end nogensinde, og det sker i kølvandet på Dansk Industris kåring af Skive Kommune som landets bedste til grøn udvikling for andet år i træk. En topplacering som teamet bag Green Innovation Week arbejder aktivt på at vise sammenhænge og årsager til:

-Vi har taget et aktivt valg om at inddrage elever, studerende, virksomheder og organisationer i udvikling og planlægning af eventet. Derfor strækker aktiviteterne sig ud over et helt år, hvor vi blandt andet får belyst virksomheders grønne udfordringer som cases for elever/studerende. Den vej får vi indsigt i relevant programindhold og etablerer samarbejde på tværs af uddannelse og erhverv om tiltag, der bidrager til selve eventets afholdelse, forklarer Louise Vilsgaard, projektleder, Green Innovation Week.

Green Innovation Week kan ved at samle og inddrage målgrupper fra uddannelse og erhverv nemlig sætte to streger under hvorfor Skive Kommune igen stryger til tops i kategorien ’grøn udvikling’ ved Dansk Industris analyse.

I udviklingen af Green Innovation Week skabes der en ramme for at arbejde med grøn innovation og grønne aktiviteter i fællesskab og på tværs af fag og erhverv. Hele vejen rundt tænkes der cirkulært forbrug og nye løsninger, der er med til at understøtte Skiveegnens position indenfor den grønne omstilling.  

-Ved at skabe en ramme om noget så konkret, som eventet er, kan vi vise sammenhænge og give deltagerne en forståelse af hvilken udvikling Skiveegnen er i. Ikke mindst oplever man hvordan virksomheder og studerende udefra søger hertil, for at tage del i eventet. Det øger stoltheden og ejerskabet til eventet, at man kan arbejde aktivt ind i det på flere måder. Vi er overbeviste om, at det er kombinationen af det, der gør Green Innovation Week til en succes, som flere nu ønsker at tage del i, fortæller Louise Vilsgaard.  


Tager skridtet videre med grønne tiltag

Udover at være et samlingspunkt og demonstration af hvad Skiveegnen kan indenfor den grønne omstilling, så arbejder projektgruppen også aktivt med at gennemføre grønne tiltag i afholdelsen af eventet. Det sker blandt andet ved at anvende genbrugsservice og ved at bruge stole og interiør, der er lånt fra samarbejdspartnere som Skive Festival, Kulturmødet og Ung Kult på Mors. For nogle kan det virke besværligt ikke bare at købe nyt eller bruge engangsservice, men for projektgruppen er det vigtigt, at vise vejen frem for at skabe den bevægelse, der skal til for at inspirere til flere grønne handlinger.
Ved for eksempel at skabe gode rammer for at minimere affaldet og indføre affaldssortering, så vil nogle måske mene, at man har gjort sit. Men Green Innovation Week tager skridtet videre og giver indsigt i og viden om, hvordan for eksempel plastaffald genanvendes i den lokale virksomhed Quantafuel. Den kemiske proces og teknologierne bag er noget af det, der opleves på eventpladsen. I løbet af dagen vises affaldets vej til ny ressource helt konkret i samarbejde med Læringsambassaden og studerende fra læreruddannelsen i Skive.
Det er ikke bare affaldet Green Innovation Week tænker som en ressource. Der samarbejdes også om at gøre brug af andres restprodukter, når der for eksempel produceres skilte, bygges loungemøbler mv.

-Når du besøger Green Innovation Week, så vil du opleve det bedste fra Skiveegnen og det Skiveegnen kan i fællesskab: Grundforløbselever, møbelpolstrer og autosadelmagere fra Skive College designer og bygger loungeområde af restmaterialer, elever fra Krabbesholm Højskole arbejder med visuel design og anvender blandt andet gamle valgplakater, Det Grønne Råd fra Skive Gymnasium laver tøjbazar og donerer til regnskovscertifikater, lærerstuderende fra VIA University College arbejder med formidling af teknologier på eventpladsen, Erhvervsakademi Dania producerer indhold som en del af markedsføringen på dagen, Skive Bibliotek aktiverer fællesskaber og kreative workshops, GreenLab udvikler et interaktivt spil, så man kan designe sin egen symbiosepark og meget mere. Alt sammen med det formål at inspirere til bæredygtig balance og frivillige fællesskaber, der taler lige ind i RENT LIV-ånden, slutter Louise Vilsgaard.

Fakta

  • Green Innovation Week d. 28. september ved Elværket Skive
  • Alle er velkomne og det er gratis at deltage
  • Program fra kl. 8.45-20.00
  • Streetfood, mad og drikke frem til kl. 20.00
  • + 25 oplæg og pitch fra scenerne
  • + 60 workshops, aktiviteter og samarbejder, man kan opleve og tage del i
  • Over 700 involverede i at skabe eventet på tværs af uddannelser og erhverv
  • Se programmet her.