fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Det grønne læringsrum

Eventpladsen ved Elværket Skive var et stort læringsrum i uge 39: Mandag til onsdag var der Naturvidenskabsfestival for skole- og dagtilbud og torsdag afviklede vi det store event som kulminationen af Green Innovation Week med fokus på grøn omstilling og innovation på tværs af fag.

Marco Mølbæk fra Læringsambassaden i Makerspace d. 28. september 2023

Sammen om formidling og aktiviteter

-På Skiveegnen samarbejder vi på tværs af uddannelse, kommune og erhverv om at gøre formidling af og viden om grøn omstilling konkret for hele fødekæden, fra daginstitution til uddannelse til arbejdsmarked. Vi oplever hvordan det for eksempel styrker ejerskabet, når vi involverer hinanden og samarbejder om konkrete aktiviteter, forklarer Linda Kærgaard, kommunikations- og projektkoordinator, Green Innovation Week.

Et eksempel på det tværfaglige samarbejde var da lærerstuderende fra VIA University College i Skive i samarbejde med Læringsambassaden formidlede de grønne teknologier, der udvikles på Skiveegnen som en del af aktiviteterne på eventpladsen. De studerende fik i foråret stillet til opgave at dykke ned i konkrete teknologier og teorier og derfra udvikle læringsmaterialer om grøn omstilling til grundskolen. Herefter var opgaven at præsentere og formidle det for deltagere til hhv. Naturvidenskabsfestivalen og Green Innovation Week via konkrete eksempler og eksperimenter. Jens Dalgaard Østergaard, der er lærerstuderende i Skive, fortæller:

-Jeg repræsenterede virksomheden Quantafuel, og viste på min stand en nedskaleret og simpel version af plastpyrolyseprocessen, hvor plastaffald ender med at blive ny råolie, som igen kan anvendes i plastindustrien. Nogle af de teknologier vi har fortalt om og fremvist, er helt nye og hidtil usete for størstedelen af befolkningen. Det er derfor et privilegie at blive inviteret med til sådan et projekt, hvor vi via vores metoder som lærerstuderende, får lov at dykke ned i at videreformidle disse teknologier. Forhåbentlig sætter det tanker i gang omkring grøn omstilling hos deltagerne, store som små, at få en konkret og visuel præsentation af disse teknologier.

Jens Dalgaard Østergaard ved standen med plastpyrolyse

Læs mere om de øvrige samarbejder her.