fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Få fingrene i grønt byggeri

Oplev virksomheder, der med nye, gamle, biobaserede og genanvendte materialer er med til at løse udfordringen, og nedbringer CO2-aftrykket og affaldsmængderne fra byggeriet.
28-09-2023
Kl. 8.45-17.00
Grønt byggeri
Hands On-teltet
Oplev og test byggematerialer

Oplev byggesektorens udvikling

Vidste du, at byggesektoren står for 10% af den samlede CO2-udledning under fremstillingsprocessen af byggematerialer og opførelse af bygninger? Samtidig står byggesektoren for 35% af den samlede affaldsmængde i Danmark (kilde). Det er en svær nød at knække og derfor har vi samlet nogle af de virksomheder, der går forrest med udviklingen af nye løsninger og alternativer.

Du kan opleve virksomheder, der med nye, gamle, biobaserede og genanvendte materialer er med til at løse udfordringen, og nedbringer CO2-aftrykket og affaldsmængderne fra byggeriet.

Øvrige aktiviteter indenfor byggeri:

Mød virksomheder og uddannelser

Mød blandt andet Søren Pasgaard fra Panelbyg, der medbringer forskellige typer prøver og materialer indenfor PIR-isolering. Søren Pasgaard fortæller:

'Vi fortæller om fordelene ved PIR-isolering i et moderne byggeri. Og hvorfor PIR-isolering kan være en del af den grønne omstilling. Vi har prøver med af de forskellige produkter så man kan få lov at se og mærke hvad PIR-isolering er'.

Ved standen fra Genbrugssten kan du møde Mikkel Kastrup og Anders Johannessen:

Genbrugssten fra Nordjylland modtager nedbrudte mursten som renses og sælges til nye byggerier. Derved opnås stor Co2 besparelse i forhold til brænding af nye tegl og det giver et spændende rustikt udseende. Rensemetoden er meget manuel, så vi håber at kunne få god inspiration til nye rensemetoder for at få mørtelrester af mursten og måske producenter, der har interesse i udvikling af nyt maskineri.

Mød Anders Mølgaard fra BurntWood, der fremviser et bæredygtigt alternativ til trygimprægneret træ. Metoden anvendes blandt andet til facader, hvor det øverste lag træ brændes. Det betyder at træets sukkerstoffer og veddet, som holder på vandet, bliver fjernet. Det giver en levetid på op til 50 år.

Mød Lars Keller fra EcoCocon Danmark, der er et bærende og isolerende ydervægselement bestående af presset halm i en træramme.

Høj komfort: Elementerne er godkendt til passivhusstandard, er C2C-certificerede, bidrager til et godt indeklima via lufttæt samt diffusionsåben konstruktion, lave VOC-værdier, stor masse til termisk og fugtmæssig komfort.

Stort fokus på klima-aftryk: Hovedmaterialet tages ud af landbrugets affaldsstrøm, og er en etårig plante der vokser vha. fotosyntesens optag af atmosfærisk CO2. Der benyttes ikke varme til produktionen.

Small Planet sælger højkvalitets ler- og kalk-finish produkter. Vores lerprodukter giver en varm, mat finish pga. de naturlige jordfarver.
Kalkprodukterne er stærke og kan med fordel bruges i badeværelset og køkkenet.

På standen har vi farveprøver med, og også noget færdigblandet puds som vi demonstrerer hvordan man arbejder med, og som man er velkommen til at prøve selv. Vores produkter kan bruges af alle, fra selvbyggere til professionelle håndværkere.

ACERA er en byggeteknisk virksomhed, skabt ud af et behov for generationsskifte i dansk boligbyggeri. ACERA er En Cyklisk ERA – et opgør med en lineær praksis i dansk boligkultur og -byggeri. ACERA tilbyder derfor biogene privatboliger med 70-75 % reduktion i CO2, sammenlignet med den konventionelle branche i eget patenteret byggesystem. Vi arbejder med fire overordnede principper: lokal værdiskabelse, kortrejste materialer, kvalitet-følger-funktion og design-for-fremtiden. For os handler det om systemværdi – både for brugeren og for planeten.

Mød tømrerelever fra Aarhus Tech, der op til Green Innovation Week 2023 har arbejdet med udviklingen af nye boligformer - fra ungdomsbolig til ældrebolig. Læs mere om projektet her.

Bliv inspireret

GIW som kommunikationscase for DMJX

Kommunikationsstuderende kommer med bud på nye vinkler og perspektiver
28-09-2023
9.00-14.00
Eventpladsen
Elværket Skive
Oplev de anmelderroste modeller

Oplev Volvo og Renault elbiler

Volvo XC40 Recharge Volvo C40 Recharge Renault Megane E-Tech Electric
28-09-2023
8.45-20.00
Brårupgade
Elværket Skive

Mød dagens værter

Anna Lin, Steffen Max Høgh og Søren Vester er dagens værter
28-09-2023
Hele dagen
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet
1 2 3 25