fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Vi er teamet op med Ungeklimarådet

Vi er glade for og stolte af at kunne byde velkommen ombord til tre ambassadører fra Ungeklimarådet.

Med Ungeklimarådet ombord sikrer vi, at vores koncept og event stemmer overens med den retning Ungeklimarådet anbefaler som en del af indsatsområderne indenfor den grønne omstilling.

Ungeklimarådet opererer under Klima-, Energi-, og Forsyningsministeriet og bringer nytænkning ind i dansk klimapolitik og kommer med input til ministeren på fremtidens klimaløsninger. Medlemmerne kommer fra alle dele af landet, fra forskellige uddannelsesretninger og repræsenterer forskellige indgangsvinkler til klimaudfordringen.

Ungeklimarådet kommer med følgende anbefalinger i 2023: Anbefalinger til fremtidens grønne uddannelser.

Da vi via vores onlineplatform og fysiske eventuge taler ind i flere af anbefalingerne, er vi glade for den viden og sparring et samarbejde med Ungeklimarådet medfører. Velkommen til Green Innovation Makers til Adam, Signe og Sigurd - Vi er glade for at have jer med!

Mød vores ambassadører:

Adam Holst

Adam er udlært møbelsnedker og har været medlem af Ungeklimarådet siden april 2021. Han har tidligere haft en designvirksomhed, hvor han arbejdede med genanvendelse, lokal produktion og minimal materiale. I Ungeklimarådet arbejder han særligt for et bedre vand- og havmiljø. 
Overordnet set går Adam ind for, at vi lytter til hinanden, gør tingene sammen og ikke bare pådutter regler på folk. 

Virker Adam bekendt? Så deltog han i sidste års Green Innovation Week og var blandt andet på scenen som en del af panelet, da tøjmærket Pleasant pitchede deres grønne forretningsmodel.

Sofie Winge-Petersen

Sofie er uddannet Diplomingeniør i Proces & Innovation fra DTU. Hun er co-founder af Paint’R, der har udviklet et mere bæredygtigt alternativ til malerspanden. Herudover arbejder hun deltid som Sustainability & Operations Specialist i Reel, der matcher SMV’ers strømforbrug med opsætning af nye solceller og vindmøller, og åbner dørene for strømaftaler (PPA’er), som ellers har været forbeholdt landets aller største virksomheder. Herudover er hun EU Climate Pact Ambassador. Sofie koordinerer Ungeklimarådets arbejde med opsætningen af lokale ungeklimaråd. Lokale ungeklimaråd samler unge kommunalt om at udvikle lokale ideer og rådgive lokalpolitikerne på innovativ klimahandling. 5 råd kører i Danmark, mens 5 er politisk besluttet og mange flere er på vej.

Sigurd Seindal Krabbe

I Ungeklimarådet koordinerer Sigurd det internationale arbejde i Alliancen af Ungeklimaråd, som bl.a. arbejder sammen om at styrke ungdommens slagkraft på COP'en og hjælper med at starte Ungeklimaråd op i andre lande. Han er udpeget til Ungeklimarådet af KFUM-Spejderne, hvor han sidder i Styregruppen for Internationale aktiviteter, så det internationale er ikke nyt for ham. Klima har ligeledes længe været en hjørnesten i Sigurds frivillige arbejde, og han sætter fortsat klima på dagsordenen i Vejle Kommune, hvor han sidder med i Vejle Ungeråd.

Mød Ungeklimarådet under Green Innovation Week 2023

Vores tre ambassadører er tilstede under Green Innovation Week og vores event d. 28. september 2023 og vil indtage forskellige roller på dagen samt er til rådighed for vores forskellige målgrupper med henblik på dialoger om Ungeklimarådet og hvordan anbefalingerne kan implementeres.

Programmet opdateres her: Green Innovation Week 2023.