fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

To nye Green Challenges på vej

Vi har to nye og spændende Green Challenges fra NewRetex og GreenLab på vej. Læs mere herunder og få et par sneak peeks inden de endelige versioner offentliggøres i løbet af maj 2023.

På optagelse ved New Retex

NewRetex

NewRetex arbejder med tekstiler og genanvendelse i et cirkulært loop. De arbejder med indsamling og sortering af brugte tekstiler, så de kasserede produkter kan få nyt liv.

NewRetex's Green Challenge handler først og fremmest om et umodent marked for recyclede stoffibre uden nogen som helst standardisering. Derudover er tekstilindustrien kendt for en lang og kompliceret værdikæde med store afstande mellem producent og aftager. Arbejdet med denne Green Challenge kan blandt andet byde på:

  • Analyser af nuværende of fremtidige markeder for tekstilprodukter i Europa mv.
  • Analyse og mapping af fordele, ulemper, trusler og muligheder indenfor valgte strategier
  • Udvikling af udrulningsstrategi for sortering- og recyclingteknologier.
  • Økonomisk analyse

Opdateret: Studerer du indenfor forretningsudvikling måske som ingeniørstuderende indenfor forretningsspecialisering eller miljø, så er er den grønne udfordring klar her.

GreenLab

I et samarbejde med DTU Sustain omkring vand i elektrolyse er der en række udfordringer, der ønskes belyst af studerende, der ønsker at arbejde med tekniske aspekter, energiforbrug til vandrensning, vanskelighederne ved at levere en så høj renhed af vand eller fordelene ved vandets renhed for elektrolysatorernes levetid:

  • Er det i orden at bruge drikkevand som råmateriale til elektrolyseapparaterne?
  • Hvor rent skal vandet faktisk være? Genererer dette ekstra affald?
  • Hvor meget energi kan bruges til at rense vandet? Hvad er kompromiserne?
  • Hvordan forsyner vi dette vand? Kan spildevand anvendes? Hvad med regnvand eller landbrugsafstrømning? Hvad skal prisen være på det?

Opdatering: GreenLabs Challenge om vand i elektrolyse er klar her.

Erhvervsparken GreenLab ved Kaastrup, nord for Skive.