fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Café RENT LIV

Samlingspunkt for netværk og inspiration 

Oplev stemningen i Café RENT LIV

Café RENT LIV danner rammen om netværk og hygge i det store telt på eventpladsen. Her findes der et udvalg af lokale fødevareaktører og producenter, der skurer op for inspirationen med deres udvalg af bæredygtige alternativer til det traditionelle udvalg. De lokale Rotary klubber servicerer området sammen med de forskellige aktører. 

Oplev Klang - Lokale Nicolaj Lank skaber den musikalske stemning under kunstnernavnet Klang i caféområdet.
Smag på Café RENT LIV under Green Innovation Week

Smag på Café RENT LIV

Her kan du læse om vores lækre madakører d. 30. september 2022. 
Madsen & Fjalland
Madsen & Fjalland er forpagtere af kantinen på Skive Gymnasium. Dertil leverer de ud af huset til en række virksomheder. For nylig har de opnået det økologiske spisemærke i bronze og arbejder kontinuerligt med forebyggelse af madspild. Pernille og Rikke er teamet bag og du kan læse mere om dem her.
TKC Mad
TKC Mad leverer madservice ud af huset til en række virksomheder og private. De udvider løbende sortimentet, og deres foodtrucks er blevet særdeles populære. d. 30. september tager de udfordringen op og serverer veggieburgers og falaffelsandwiches fra foodtrucken. Læs mere om TKC Mad her. 
IdylIdyl 
Stine driver IdylIdyl fra sit lille landkøkken udenfor Skive. IdylIdyl tilbyder takeaway i mange former og er især kendt for de flotte anretninger af gode råvarer. Vi får glæde af Stines lækre forkoster, anretninger til aften og ikke mindst et kageudvalg hele dagen. Læs mere om IdylIdyl her. 
Peter Larsen Kaffe
Hvad er bedre end en lækker kop kaffe? Men hvordan står det lige til med bæredygtigheden? Vi er superglade for at Peter Larsen Kaffe har stemplet ind i Café RENT LIV med deres sortiment af Fairtrade og økologiske bønner. Socialt ansvar og CRS fylder en stor del af dagsordenen hos Peter Larsen Kaffe - Se deres statusrapport her. 
Vild Is 
Vild Is fra Thy er udviklet med visionen om en lokal, bæredygtig og gennemsigtig produktion af lækre sodavandsis. Derfor er isene produceret af lokale bær fra Thy og nøje udvalgte lokationer. Vild Is kigger forbi med både sodavandsis, saft og slushice. Kig forbi og hør deres spændende historie. Du kan kigge nærmere på isene her. 
Vocatus 
Med Vocatus får du et bryggeri, der har fokus på at begrænse mængden af tilsætningsstoffer og e-numre i deres produkter. Et andet fokus er  genanvendelse og 'stop madspild', så der sættes et bæredygtigt aftryk på hele produktionen. Læs mere om øllet og historien om folkene bag her. 
Vocatus sælger i Café RENT LIV fra eftermiddag til kl. 19.00.
Rakkerpak Cider 
Prø´ li´å hør hær!
Hvis man (som vi er) er udbrydere fra OutCiderne i Rødding - Æblets by i Salling, så må man da være det rene rak og pak. Derfor hedder vi Rakkerpak Cider - os der er helt udenfor, på den rigtig fede og sjove måde. Vi leger, udfordrer, undersøger alle muligheder indenfor æblemost og cideri.
Vi tør prøve mærkelige kombinationer og re-udfordre allerede prøvede metoder.
Rakkerpak er vild og levende natur på flaske - lige her fra Sallinghalvøen. Læs mere her.
Smag på Café RENT LIV under Green Innovation Week
Opdateres 
Her opdaterer vi med spændende aktører 

Bliv inspireret af bæredygtige produkter og fødevarer

Hvad byder fremtiden på indenfor produkter og fødevarer? Vi har samlet en række aktører, der går forrest, når det kommer til udvikling af bæredygtige alternativer. Glæd jer til at møde dem d. 30. september under Green Innovation Week. 
New Loop
New Loop har udviklet et pantsystem til takeaway-emballage. Systemet er baseret på andelshavere, hvilket vil sige at takeaway-leverandører tager del i at opbygge systemet i fællesskab. Under Green Innovation Week i 2021 benyttede vi New Loops kaffekopper med pant, og i år udvider vi med takeaway-emballage blandt vores madaktører. Lær New loop at kende her. 
Vibla
Vibla er et trykkeri med fokus på kvalitet og service. De laver alt i tryksager og merchandise. 

Fredag d. 30. september fremviser de merchandise af recyclede produkter som f. eks. plastikflasker, kaffeaffald og mælkekartoner. Se deres udvalg her. 
Bevar det Vel
Bevar det Vel er et madklæde, der fungerer som en bæredygtigt alternativ til plast og folie. Med Bevar det Vel siger du dermed farvel til engangsemballage i køleskabet og holder maden frisk i et genanvendeligt klæde. Madklædet er bomuldsstof, der er imprægneret med bivoks og jojobaolie, kokosolie og dammar harpiks. Se udvalget her. 
Spøttrup Bigård
Det summer af liv på Spøttrup Bigård. Her er bi-produkter nemlig i højsædet. Fra webshoppen sælges der både honning, sæbe, voks, cremer, læbepomade og meget mere. Alt sammen fra egen produktion og egne bier. Vi glæder os til at se det spændende udvalg og blive klogere på de gode egenskaber fra bi-produkter. Gå på opdagelse i udvalget her. 
Pleasant
Cirkulært design og upcycling er nogle af kerneværdierne hos Pleasant, der sælger upcyclede skjorter af genbrugte dynebetræk. Knapperne er lavet af havplast og forretningsmodellen indeholder også et retursystem, der fuldender skjorternes livscyklus. Se frem til at se og høre om en fantastisk rejse. Tjek Pleasant ud her. 
Birkegårdens Sæberi
Rene, ærlige og naturlige produkter - Sådan lyder det fra Birkegårdens Sæberi ved Ørum. Udover produkter fra sæberiet, fremviser Birkegårdens også et nyt forretningsben med tøj af genbugsmaterialer. 
Vi glæder os til at Birkegårdens Sæberi tager del i Café RENT LIV. Læs mere her. 
Vildgaarden - Det frodige jordbrug   
Mød Anna Pattis fra Vildgaarden, der har specialiseret sig inden for regenerativ jordbrug. Regenerativ jordbrug er en global voksende bevægelse, der anvender metoder, som genskaber de optimale betingelser for mikroliv i jorden. Mikrolivet hjælper med at lagre kulstof i jorden og er dermed en vigtig løsning i kampen mod klimakrisen. Livet under jorden bliver aktivt genoprettet gennem pløjefri, sprøjtefri dyrkning, med integration af flerårig beplantning og/eller dyr på græs.