fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Frivillige grønne fællesskaber

Oplæg og panelsamtale om bæredygtige handlefællesskaber. Hør hvad andre gør og få værktøjer til at komme i gang.
28-09-2023
Kl. 17.15-18.15
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet

Bliv inspireret af grønne frivillige fællesskaber

Kom og hør hvad frivilligt arbejde kan give dig. Bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard med en phd. i bæredygtig trivsel holder oplæg og panelsamtale hvor motivation og frivillighed er omdrejningspunktet. Simon opfordrer til bæredygtige handlefællesskaber, hvor man sammen kan arbejde på at skabe en bedre verden.

Hør hvad andre gør og få værktøjer til at komme i gang.

Oplægget og panelsamtalen er blevet til i samarbejde med Skive Bibliotek og 'Sammen om Verdensmål'

Deltagere

  • Dicte Loft, Det Grønne Råd Skive Gymnasium
  • Judith Blach Olesen, Salgs- og Netværkskoordinator, Skive fH
  • Bjarke Vennerstrøm Annesen, Opfinderiet - Skive Bibliotek
  • Maria Reinholdt, Klimaudvalget, Skive Kommune
  • Erling Annesen – 'Sammen om Verdensmål', rejseholdet
  • Kaj Fjendbo - Stanneriet Spøttrup, Repair Café
  • Eva Mørup Mikkelsen - Kulturelt Samråd Skive

Efterfølgende kan du opleve workshops og frivillige fællesskaber med Søren Vester i teltet frem til kl. 20.00. Madboderne er åbne, så tag familien med nyd din aftensmad sammen med os - Alle er velkomne!

Mød deltagerne

Dicte Loft går i 3.g på Skive Gymnasium og er medformand i Det Grønne Råd, hvor hun sammen med ligesindede elever arbejder på at at gøre skolen et grønnere sted med projekter og initiativer som f.eks. øget biodiversitet.

Judith Blach Olesen arbejder med nye måder at skabe relationer og samarbejder i frivillighedens tegn. Hør bl.a. om baggrund og mål for projektet ”Genbrug i fællesskab” i samarbejde med 5 virksomheder, hvor der er samlet brugt sportstøj ind, fået det renset, lagt sammen og udleveret igen på Bazar i september.

Bjarke Vennerstrøm Annesen er en del af Opfinderiet på Skive Bibliotek. Opfinderiet er et åbent makerspace for både børn og voksne, hvor der i denne samtale tages udgangspunkt i Tinker Torsdag

Maria Reinholdt er borgerrepræsentant i Klimaudvalget i Skive Kommune. Klimaudvalget har fokus på at fremme idéer og aktiviteter, som kan skabe opbakning til borgerdrevet handlinger og initiativer, der understøtter Skive Kommunes målsætninger. Læs mere her.

'Sammen om Verdensmål' styrker med afsæt i bibliotekerne de lokale fællesskaber, der arbejder med FN's 17 Verdensmål. Rejseholdet bringer erfaringerne videre rundt på bibliotekerne til nye fællesskaber.

Kaj Fjendbo er fra Stanneriet Spøttrup, der er en del af Repair Café-organisationen. Stanneriet hjælper med at reparere fremfor at købe nyt og har skabt et godt fællesskab, hvor det sociale betyder en stor del for holdet bag. Samtidigt bidrages der til at nedbringe forbruget ved istandsættelse.


Eva Mørup Mikkelsen - Kunsten og kulturen kan bidrage til at skabe bevidsthed, dialog og sågar adfærdsændringer ift. den grønne omstilling. Eva fra Kulturelt Samråd Skive giver forskellige eksempler på hvordan kulturelle foreninger på Skiveegnen arbejder med bæredygtighed, og med at invitere til grønne handlinger.

Bliv inspireret

GIW som kommunikationscase for DMJX

Kommunikationsstuderende kommer med bud på nye vinkler og perspektiver
28-09-2023
9.00-14.00
Eventpladsen
Elværket Skive
Oplev de anmelderroste modeller

Oplev Volvo og Renault elbiler

Volvo XC40 Recharge Volvo C40 Recharge Renault Megane E-Tech Electric
28-09-2023
8.45-20.00
Brårupgade
Elværket Skive

Mød dagens værter

Anna Lin, Steffen Max Høgh og Søren Vester er dagens værter
28-09-2023
Hele dagen
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet
1 2 3 25