fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Samarbejde om loungemøbler

Studerende fra VIA Design & Business har fået en designopgave: Design og byg et siddemøbel til loungeområdet på Green Innovation Week 2023
28-09-2023
Hele dagen
Telt 2
Eventpladsen

Hvem samarbejder?

Studerende fra VIA Design & Business i Herning samarbejder med virksomheden TrÆls og videnscentret Compas omkring udvikling af cirkulære produkter. Begge parter vil dele deres viden omkring cirkulære økonomi, resttræ, grøn forretningsudvikling osv. for at understøtte de studerende i deres produktudvikling. Compas leverer desuden materialerne til de studerendes projekt. Dette projekt omkring design af siddemøbel er tænkt ind i undervisningsforløbet for de studerende på VIA Herning og forløber fra d. 2.-15. juni 2023. Projektet er en del af et undervisningsforløb med fokus på konstruktion, materialer og metoder.

Projektets formål

VIA Design & Business håber at give de studerende et indblik i en anden type møbelproduktion end den gængse – med fokus på funktion og produktion i en kontekst hvor ansvarligt design og cirkularitet har første prioritet. Compas og TrÆls ønsker at udbrede brugen af overskudsmaterialer i nye cirkulære produktioner, hvilket gør dette samarbejde til et godt match. I projektet anvendes der resttræ i form af brædder fra engangspaller, så de studerende får viden om cirkulære-økonomiske principper, som de kan bruge i deres designproces.

Resultatet kan opleves

Der produceres 10 prototyper på siddemøbler, som kan opleves på Green Innovation Week 2023.

Se billeder fra processen herunder:

Bliv inspireret

GIW som kommunikationscase for DMJX

Kommunikationsstuderende kommer med bud på nye vinkler og perspektiver
28-09-2023
9.00-14.00
Eventpladsen
Elværket Skive
Oplev de anmelderroste modeller

Oplev Volvo og Renault elbiler

Volvo XC40 Recharge Volvo C40 Recharge Renault Megane E-Tech Electric
28-09-2023
8.45-20.00
Brårupgade
Elværket Skive

Mød dagens værter

Anna Lin, Steffen Max Høgh og Søren Vester er dagens værter
28-09-2023
Hele dagen
Heads Up-scenen
Heads Up-teltet
1 2 3 25