fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Upcycling af restmaterialer og dialogrum med Salling Autogenbrug, Compas og TrÆls

Kom og få en snak om grøn omstilling og bæredygtige produkter. Vi dykker ned i de forskellige processer, der er behov for i skabelsen af bæredygtige produkter og ser på arbejdet med grøn omstilling fra forskellige vinkler. Hvilke nye ideer, produkter eller markeder kan en skrottet bil upcycles til? Du kan i løbet af dagen komme med dine bud og lave skitser eller prototyper mm. Salling Autogenbrug leverer bilerne.
30-09-2022
Kl. 9.00-14.00
Eventpladsen
Alle er velkomne

Dialogrum kl. 12.30-14.00

Du kan møde og få en dialog med:

Anne Poulsen, Compas – Innovatør og forretningsudvikler
Få en snak med Anne om, hvordan man kommer fra idé til faktura og om hvordan man bruger innovation til at skabe cirkulærer produkter.

Anders Koed, TrÆls - Producent og forretningsudvikler
Vi kan ikke redde hele verden selv, men vi kan sætte noget i gang. Tal med Anders om hvordan man kan starte en bæredygtig virksomhed og gøre verden til et bedre sted – mens man tjener penge. 

Marianne Bressendorff, Compas - Koordinator og syerske

Marianne finder de kreative løsninger. Hun samler designere, ingeniører og andre kreative hoveder for at finde den rette løsning til et produkt. Få en dialog med Marianne om processer, designs og inputs til den kreative proces.

Lise Korsgaard, Salling Autogenbrug - Producent af restmateriale 

Salling Autogenbrug er i gang med at opbygge et lager af restmateriale; glas, plast, seler, airbags mv, som alt andet lige ville være endt som affald (forbrænding eller deponi). Hvordan kan man lave affald til guld?

Kom med på Salling Autogenbrugs grønne rejse fra kl. 9.00-14.00

Salling Autogenbrug er et traditionelt autogenbrug med store, grønne ambitioner.

Udover at genanvende brugte reservedele, arbejder de benhårdt på at udvinde restmaterialer, såsom seler, airbags, plast, glas og sædeskum. Restmaterialer skal upcycles til nye produkter i helt andre brancher.

Sammen med Business Skive, HJ Hansen og Aarhus Universitet er Salling Autogenbrug med i et projekt, om at nedbringe affaldsprocenten i dansk bilskrot. Kom og se starten på en rejse, som vil gøre Danmark til det land i verden, der genanvender mest fra biler.

På eventpladsen kan du mellem 9.00 – 14.00 opleve en håndfuld unge fra STU Skivefjord udvinde disse restmaterialer. Normalt har de det som en opgave hver tirsdag på Salling Autogenbrugs matrikel på Herningvej 22, men i anledning af Green Innovation Week har de flyttet projektet ned på Elværket.

Elever fra Ungdomsskolen Skive stiller også klar med fem friske drenge, der gerne vil makke i biler og finde dele, der kan genanvendes og dermed få nyt liv.

Du kan også se et udvalg af upcyclede produkter lige fra tøj, møbler og meget andet.

Du kan se og føle på de forskellige restmaterialer og komme med gode ideer til nyt liv til de mange forskellige restmaterialer.