fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Upcycling af restmaterialer fra Salling Autogenbrug

Designelever fra Krabbesholm Højskole sprang på udfordringen, da Salling Autogenbrug stillede en Green Challenge. Salling Autogenbrug arbejder i forvejen ud fra en grøn profil, hvor de afmonterer og genbruger reservedele, metaller og jern fra udtjente biler. Der er dog stadig mange restprodukter som glas, tekstil, airbags, gummi mv., der knuses og dermed ikke genbruges. Upcycling af disse materialer kan bidrage til en helt ny forretningsgren hos Salling Autogenbrug. Deres profil kan derfor blive endnu grønnere til gavn for os alle.

Under elevernes arbejde gjorde Krabbesholm Højskole brug af gæsteunderviser Bonnie Hvillum fra Natural Material Studio. Dette er et eksempel på, hvordan uddannelserne tilrettelægger arbejdet med Green Challenges, så det passer ind i deres forløb og fag. Natual Material Studio specialiserer sig i cirkulære designprincipper og er derfor en oplagt samarbejdspartner i forbindelse med upcycling.

Eleverne tog teten og planlagde, udover designarbejdet, at udstille deres færdige værker. Udstillingen 'Waste To Value' kunne ses i Søndercenteret i Skive, der også dannede rammen om præsentationerne for Salling Autogenbrug. Værkerne er efterfølgende kommet til Elværket i Skive som inspiration til andre i iværksættermiljøet.

Både elever og Salling Autogenbrug giver udtryk for, at det har været spændende og lærerigt at deltage i Green Innovation Week. Amanda Hovgaard Reyes fra designlinjen fortæller: "Det har været virkelig spændende at give materialet et nyt liv og arbejde med det her material driven design - og tage udgangspunkt i materialet til at skabe et nyt design".

Vi har fået tilsendt elevernes præsentationer, så der er mulighed for at se alle de kreative og inspirerende designs. Derudover kan der læses lidt om tankerne bag de forskellige projekter. Det er imponerende, hvad der er kommet ud af restmaterialer og kreativitet. Vi ser frem til at følge Salling Autogenbrugs udvikling af forretningen og ikke mindst eleverne, der på den anden side af højskoleopholdet har fået input til upcycling og grøn iværksætteri.

Se alle løsninger og præsentationer her: