fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Tiny House Living fik input fra multimediedesignere

Nye multimediedesignerstuderende blev kastet ud i virkeligheden kort efter studiestart på Erhvervsakademi Dania i Skive i forbindelse med Green Innovation Week. De studerende arbejdede i uge 38 og 39 ud fra Tiny House Living's workshopbeskrivelse og anvendte Design Thinking som metode.

Multimediedesignerstuderende præsenterer på Speaker's Corner under Green Innovation Week 2023

Ny dimension på grøn udfordring

Tiny House Living's oprindelige Green Challenge omhandler særligt hvordan byggeriet af tiny houses kan gøres mere bæredygtigt og samtidig leve op lovgivningen i Bygningsreglementet. Disse elementer af udfordringen gribes ofte af tømrerelever eller bygningskonstruktører, der med deres faglighed for eksempel kigger ind i reduktion af CO2-aftrykket eller genanvendelsesmuligheder fra restprodukter.

I forbindelse med Green Innovation Week 2023 har Michael Nørregaard Henneke fra Tiny House Living også søgt efter løsninger i forhold til kommunikation. Salget af tiny houses er nemlig ofte kompleks, da forventningen fra potentielle købere er, at tiny houses er en billigere løsning. Virkeligheden er, at  badeværelse, køkken og VVS/el- installationer fylder meget i den samlede pris som ved almindeligt byggeri.

Ved at inddrage multimediedesignere og andre kommunikationsretninger i udfordringen får løsningerne en ny dimension, som ikke var tænkt med i den første udgave af Green Challenge-beskrivelsen.

Michael Nørregaard fra Tiny House Living stiller kommer med feedback og stiller spørgsmål efter præsentation.

'Fedt at komme ud i virkeligheden'

Multimediedesignere fra 3. semester på Erhvervsakademi Dania har interviewet Magnus Sørensen og Casper Bundgaard, der er nystartede multimediedesignerstuderende, om deres projekt med Tiny House Living.

Både Magnus og Casper fortæller, at det har været fedt at komme ud i virkeligheden i starten af deres studie:

-Jeg synes, at det har været virkelig fedt. Vi er jo egentlig bare blevet kastet ud i det. Det her med at sidde og lære en hel masse praksis, så får vi nogle værktøjer og så bliver vi smidt ud i en opgave. Det, synes jeg i hvert fald, er rigtig fedt, fortæller Magnus, suppleret af Casper:

-Jeg synes også, at det er rigtig fedt, at vi får lov til at arbejde sammen med et rigtig firma, og ligesom får lov til at prøve at løse nogle af de problemer de har.

Se et eksempel på de studerendes arbejde med casen herunder, hvor der er fokus på udvikling af bofællesskaber med tiny houses og ny storrytelling-strategi:

Eksempel på præsentation - klik på billedet for fuld præsentation.

Design Thinking som metode

Begge studerende fortæller, at det at arbejde med Design Thinking også har været en udfordring i sig selv. Ved Design Thinking genereres problemstilling og mulige løsninger på baggrund af forskellige typer undersøgelser. Det vil sige, at den egentlige udfordring først defineres når forskellige målgrupper er undersøgt og herefter designes løsningen og testes på baggrund af undersøgelserne, hvor man normalt måske ofte vil tænke løsninger først.

-Det her med ikke med det samme at springe til handling - Det tror jeg, at jeg godt kan have tendens til bare at sige: Jeg har en fed idé - Det er dét, vi gør - men starte med at undersøge hvad problemet egentlig er, og så tage den derfra, slutter Magnus.

Se interviewet herunder:

Billedgalleri fra samarbejdet