fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Status over Green Innovation Week 2021

Det er tid til at gøre status over årets Green Innovation Week. Konceptet er udviklet i Coronaens skygge i en mindre og mere lokalt fokuseret udgave. Visionerne for 2022 er store, og vi har gjort os mange erfaringer, som vi tager med i evalueringen og den videre udvikling. Det lykkedes at komme i mål med en række forskellige aktiviteter, der alle tjener samme formål: At fremme og udvikle grøn innovation på tværs af uddannelser, erhverv og kommune.I vores evaluering af Green Innovation Week 2021 tager vi udgangspunkt i hvilken værdi, der er skabt på baggrund af aktiviteterne.

Det er især konceptet omkring Green Challenges, der har haft en central rolle. Klimaordfører og folketingsmedlem fra Socialdemokratiet Anne Paulin udtaler: "At man kan tage de studerende og virksomhederne og skabe et match derimellem. Det, synes jeg, er helt afgørende, og det er jo det, som Green Innovation Week netop kan".

Vi vil nu på baggrund af udsendt spørgeskema dykke videre ned i potentialet og udviklingen. Samtidig vil vi udgive en række artikler med forskellige vinkler fra involverede virksomheder og uddannelser samt deling af opnåede resultater og grønne løsninger.

Hvor langt nåede vi ud i 2021?

Vi har samlet en række facts og tal om Green Innovation Week 2021. Vi kan konkludere, at vi, på trods af Corona og det lokale fokus, har haft flere elever og studerende med ombord, end vi turde håbe på det første år. Udover lokale ungdoms- og videregående uddannelser har vi indgået samarbejde med Aarhus Universitet, som også var på besøg i Skive under eventet. Deres arbejde med Green Challenges færdiggøres i december 2021. Malthe Falkestjerne, studerende fra Aarhus Universitet, udtaler: "Værdien for os som studerende er at få omsat noget af den teori, vi har, og se, hvordan det ligesom kan bruges til noget praktisk".

Status på GIW 2021:

  • 750 elever og studerende deltog i 2021
  • 19 forskellige uddannelser arbejdede med Green Challenges. Herunder ungdoms- og videregående uddannelser i Skive + Aarhus Universitet
  • 25 forskellige fagligheder bidrog
  • 11 forskellige lokale virksomheder og organisationer bidrog med Green Challenges
  • 7 forskellige verdensmål indgik i arbejdet
  • 52 gruppe-præsentationer af idéer og løsninger
  • Efterfølgende udstillinger i Søndercentret og i Elværket Skive

[En stor tak skal der lyde til de virksomheder og organisationer, der har budt ind med en Green Challenge. I er alle en væsentlig årsag til, at vi er kommet så godt fra start: