fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Rotary-samarbejde giver særligt indblik

For andet år i træk bidrager lokale Rotary-kræfter til Green Innovation Week: Samarbejde på tværs af Skiveegnens tre Rotary-klubber og Business Skive har givet et særligt indblik i studerendes tanker omkring virksomhedssamarbejde i forbindelse med Green Innovation Week.

Fælles frokost kort efter ankomst onsdag d. 27. september i Elværket Skive.

Udvikling af program og match med lokale virksomheder

Med et ønske om at understøtte uddannelsessamarbejdet i de lokale virksomheder har Skiveegnens tre Rotary-klubber, Skive Rotary Klub, Skivehus Rotary Klub og Skive Fjord Morgen Rotary Klub, i samarbejde med erhvervsudviklere i Business Skive og Green Innovation Makers planlagt et særligt program for studerende, der kan være et godt match med de involverede virksomheder.

Det var derfor en fornøjelse at byde 44 studerende velkommen til Skive onsdag d. 27. september, hvor Rotary-repræsentanter påtog sig værtsrollen på dagen, der byd på fælles frokost i Elværket Skive, oplæg, forskellige virksomhedsbesøg, rundtur på Skives Big Blue-rute og ikke mindst socialt netværk og fælles aftensmad.

De studerende var på forhånd blevet matchet via Business Skive med de lokale virksomheder: DEIF, Quantafuel, GreenLab, Salling Autogenbrug og Stenger & Ibsen, der i forbindelse med Green Innovation Week afholdt Green Challenge-workshops. Dette gav de studerende en unik mulighed for at komme på virksomhedsbesøg onsdag og arbejde videre med virksomhedens grønne udfordring torsdag på den store eventdag.

Rotary-medlemmer fragtede de studerende rundt i biler, der var stillet til rådighed af lokale bilforhandlere.

Åbnede op for nye relationer og ny viden

De studerende kom primært fra AU Herning, VIA University College og Erhvervsakademi MidtVest og studieretninger som Produktionsteknologer, Global Ledelse og Design af Produktionsnetværk, Global Business Engineering og Klimaingeniør. Under workshoppen havde de studerende mulighed for at stille spørgsmål til virksomheden og afklare eventuelle vinkler, hvis de studerende vælger at arbejde videre med casen efterfølgende. Derudover var der mulighed for at udveksle viden på tværs af studieretninger, som gav en særlig dimension til arbejdet.

Henning de Haas, Associate Professor, fra AU Herning fortæller:

-Jeg havde fornøjelse af at co-facilitere en workshop om take-back supply chain sammen med Anna Pattis fra DEIF, og med studerende fra AU Herning og VIA University College. Workshoppen viste, at studerende fra forskellige uddannelser sagtens kan arbejde sammen og udnytte deres forskellige vidensbaggrunde til at finde løsninger.

Studerende under workshop med virksomheden DEIF.

Erfaringerne tages med videre

-Det er første gang at et samarbejde som dette stables på benene, hvor vores lokale Rotary-klubber går aktivt ind i uddannelsessamarbejdet i forbindelse med Green Innovation Week. Det har givet en masse læring og erfaringer, som vi bruger den nærmeste fremtid på at evaluere, forklarer Linda Routh Kærgaard fra Green Innovation Makers.

De deltagende studerende er efterfølgende en stor del af årets samlede evaluering, og deres feedback er vigtig for den fremtidige udvikling. Kaspar Bull Jensen, studerende ved AU Herning, har blandt andet udtalt:

-Jeg ser helt sikkert, at det her er et godt sted at skabe bro mellem virksomheder og studerende i lokalområdet. På den måde kan studerende se, at der er fedt at arbejde og komme til Skive og omegn, og dermed ikke nødvendigvis skal søge til de større byer. Rotary gav fine snakke, og skabte bestemt grobund for at kunne netværke - Det er fedt at se, at Rotary-netværket virker så stort, og at de samtidig også er interesserede, det giver én lyst til at være nysgerrig.

Læs også Skive Kommunes omtale af samarbejdet her.

Se billeder fra samarbejdet