fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Pressemeddelelse: Donationer for 1,5 millioner kroner sikrer endnu en grøn innovationsuge

Donationer fra blandt andet Spar Vest Fonden og Norlys Vækstpulje gør Green Innovation Week til en realitet.

I uge 39 løber Green Innovation Week af stablen i Skive. Her skal erhvervslivet og studerende i fællesskab udvikle nye grønne løsninger på de konkrete udfordringer, som virksomheder og organisationer stiller til deltagerne gennem Green Innovation Makers.

Innovationsugen kan lade sig gøre igen i år, fordi Green Innovation Makers har modtaget flere donationer, der skal sikre, at Green Innovation Makers bliver en af de foretrukne nationale platforme for grøn omstilling.

- Vi oplever stor interesse for Green Innovation Makers, fordi den grønne omstilling bliver meget håndgribelig, når elever og studerende kommer med deres bud på løsningsforslag til virksomheders og organisationers reelle grønne udfordringer, siger Louise Vilsgaard, der er projektleder hos Elværket Skive – Skiveegnens innovations- og iværksættermiljø.

Uddannelser, virksomheder og organisationer er selv med at skabe Green Innovation Makers. Det er for eksempel virksomhederne og organisationer, der kommer med de udfordringer – såkaldte Green Challenges - som skal løses.  Under Green Innovation Week kan elever og studerende møde virksomhederne og deres Green Challenges, præsentere deres idéer til løsningsforslag, deltage i workshops og blive inspireret af eksperter og virksomheder indenfor grøn omstilling.

De største bidragsydere til Green Innovation Makers er Spar Vest Fonden og Norlys Vækstpulje, der kommer med henholdsvis 600.000 og 500.000 kroner. Derudover har Skive Kommunes Vækstpulje doneret 250.000 kroner, de lokale Rotary Klubber kommer selv med 100.000 kroner, mens Færch Fonden donerer 50.000 kroner til involvering af Holstebro.

Green Innovation Week giver studerende og virksomheder en unik mulighed for at trække på hinandens kompetencer og i fællesskab finde løsninger til den grønne omstilling. Det vil vi rigtig gerne støtte, siger Lene Schilling Muldtofte, som er bestyrelsesformand i Norlys Vækstpulje Nord.

Gennem Norlys Vækstpulje uddeler energi- og telekoncernen Norlys hvert år op til 50 millioner kroner til initiativer, der gør en forskel for de 735.000 andelshavere, som ejer Norlys.

- Vi er utrolig glade for de flotte donationer, vi har fået. Det er helt afgørende for, at vi kan udvikle Green Innovation Makers og afholde Green Innovation Week og dermed skabe rammerne for grøn innovation for både virksomheder, organisationer og unge under uddannelse, siger Louise Vilsgaard.