fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Mød den grønne omstilling til et brag af et innovationsevent

Debatten om grøn omstilling har aldrig været mere konkret, og Skiveegnen har for længst udmærket sig som en kommune, hvor man ikke dvæler ved tanken. Blandt de mange lokale initiativer finder man projektgruppen Green Innovation Makers på Elværket i Skive, som siden sidste år har gjort en stor indsats for at bygge bro mellem uddannelse, forskning og virksomheder med interesse i grøn omstilling. Fredag d. 30. september kan man møde lokale og nationale aktører til kulminationen af Green Innovation Week – en eventuge med fokus på at synliggøre udviklingen og realiseringen af grønne initiativer.

Brobygger for den grønne omstilling

Projektgruppen bag Green Innovation Week kalder sig Green Innovation Makers, og er et samlingspunkt, der gør det let for undervisere, studerende, forskere, virksomheder og organisationer at samarbejde om grøn innovation. Konceptet er ment som et værktøj, som skal skabe de bedste betingelser for både at udvikle grønne løsningsforslag og realisere dem. På daglig basis arbejder gruppen med tre fokusområder, som de kalder Green Challenges, Green Innovation Week og Start-up/Scale-up. Green Challenges-initiativet laver matchmaking mellem virksomheders grønne udfordringer og innovationsforløb på uddannelser inden for forskellige fagretninger. På den måde møder virkelige udviklingsprojekter de rigtige kompetencer, og det bliver til nye løsninger på reelle grønne udfordringer. Start-up/Scale-up er et tilbud til initiativtagere med grønne projekter på tegnebrættet, som mangler ekspertrådgivning eller udvikling for at skabe reel markedsværdi.

Mød den grønne omstilling til Green Innovation Week

Green Innovation Week er det sidste ben i projektgruppens arbejde, og også det initiativ, hvor synligheden og fællesskabet omkring grønne initiativer bliver bragt i fokus. Green Innovation Week er en eventuge hvor uddannelser, virksomheder, forskere, iværksættere og borgere mødes omkring grøn innovation og grønne aktiviteter. Ugen kulminerer fredag d. 30. september i et stort event på pladsen bag Elværket i Skive, hvor enhver med interesse for grøn omstilling er velkommen til at deltage.

Hvad kan fremtidens grønne industri?

Kom med i maskinrummet eller få viden og inspiration

Besøger man Green Innovation Week d. 30. september, vil man helt konkret kunne dykke ned i et program, som deler sig i aktiviteterne Green Partners, Green Inspirations, Green Workshops og Green Actions. Projektets samarbejdspartnere afholder deres egne aktiviteter og events i løbet af ugen som Green Partners. Green Inspirations er en serie af inspirerende oplæg og dialoger med kendte profiler inden for grøn omstilling. Det er også muligt at deltage i Green Workshops, eller dykke helt ned i teknologier og laboratorieforsøg med Green Actions.

Oplev teknologier der kan booste den grønne omstilling

Nysgerrigheden er det vigtigste

Når man arbejder med et emne som grøn omstilling, så er det med nysgerrigheden som den absolutte drivkraft bag de mange nye initiativer og grønne løsninger. Derfor håber eventets arrangører også, at enhver med den mindste nysgerrighed for emnet kigger forbi eventpladsen d. 30. september frem til kl. 19.00.
”Vi håber selvfølgelig at se gæster fra de institutioner, virksomheder og organisationer, som vi i forvejen har haft kontakt med i forbindelse med vores arbejde”, siger Louise Vilsgaard. ”Men det er mindst ligeså vigtigt for os at tiltrække nye ansigter. Her mener vi også borgere, der kan komme forbi hele dagen og få stillet nysgerrigheden og mærke fællesskabet omkring den grønne omstilling”, siger kommunikationsansvarlige Linda Routh Kærgaard, der opfordrer til at følge med på sociale medier og hjemmesiden.