fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Kreative indspark til bæredygtigheden

Under Green Innovation Week 2023 bidrog elever fra Krabbesholm Højskole med flere forskellige projekter, der både indbød til læring som bæredygtighed i designprocesser, arkitektonisk nytænkning og ikke mindst store dele af eventets visuelle udtryk.

Arkitektsamarbejde om den urbane masterplan

Arkitektur-linjen på højskolen har samarbejdet med arkitekt MAA Rune Wriedt om projekter, der tog udgangspunkt i nutidige byplanlægningsproblematikker såsom klimatilpasning, biodiversitet, inklusion og diversitet. Hertil var der tænkt transformation af eksisterende bygningsmasse, fremtidens mobilitetsvaner, samt bæredygtige boliger ind i de temaer, som eleverne har designet planer for. Planerne tog udgangspunkt i grunden overfor Green Innovation Week's eventplads på Brårupgade i Skive, der tidligere husede Danish Crown. En del af slagteriet står stadig, og var tænkt med i planerne. Eleverne udstillede modellene i målestok 1:500 ved loungeområdet i Hands On-teltet. Se mere fra arbejdet her.

En del af udstillingen under Green Innovation Week 2023.

Formgivning af husholdningsaffaldsplast

Alt mens arkitektureleverne arbejdede med byudvikling har designelever sammen med gæstelærer Kasper Lynge Jensen formgivet husholdningsaffaldsplast, der er blevet smeltet til lægter. Lægterne af GIBO-plaster er doneret af Katrine Primdahl fra The LeftOver. Eleverne har undersøgt og bearbejdet dem på forskellige måder, så de endelige produkter fremstod så attraktive som muligt. Udstillingen var en del af området omkring scenen i Heads Up-teltet under Green Innovation Week. Se flere billeder af produkterne her.

En del af designelevernes udstilling under Green Innovation Week.

Skarpe statements rammede et område ind

Eleverne fra Visuel Kommunikation har lavet plakater med udgangspunkt i forskellige fakta om klimakrisen og den grønne omstilling, og har givet deres eget bud på, hvordan budskabet bedst kan formidles. Plakaterne er trykt med plantetryk og monteret på gamle valgplakater for ekstra støtte i ophængningen. Find dem alle her.

Endegavl i Heads Up-teltet med elever fra Visuel Kommunikation, Krabbesholm Højskole.