fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Kommende oplevelsesøkonomer skaber bæredygtig kvalitetsturisme i Destination Limfjorden

Af: Destination Limfjorden

En ø i Limfjorden har mere end 200 000 besøgende om året, men der skal tænkes grønt for at vinde turisternes tillid i fremtiden.

Fur havde d. 20. september 2022 et besøg af 36 unge studerende, som er lige startet op på deres kandidatuddannelse indenfor oplevelsesøkonomi på Aarhus Universitet. Det skete i forbindelse med et semesterlangt forløb i faget kulturanalyse i sparring med Destination Limfjorden, hvor de fremtidige oplevelsesøkonomer skal arbejde med den bæredygtige turisme i Limfjordsområdet.

Oplæg i café 'På Herrens Mark'. Foto: Ruslan Merzlyakov, Destination Limfjorden
 

På caféen ”På Herrens Mark” blev de 36 kandidatstuderende introduceret til idéen om den grønne innovation, som den tidligere Furbo og repræsentant af Green Innovation Makers, Stefan Tholstrup Schmidt, holdt et oplæg om. Derefter var det selve caféens vært, Jørgen, som fortalte til studerende om øens erhvervsliv. Hovedbudskabet i hans oplæg var, at virksomhederne ”på sådan en bitte ø” skal gøre alt for at skabe den bedste oplevelse for gæsterne – også hvis det kræver at åbne restauranten på en mørk vinteraften, når alt er lukket og slukket fordi det er lavsæson.

Til sidst var det Destination Limfjordens bæredygtighedskonsulent, Bo Immersen, som kom på banen med nøgledata om turisme samt stigende fokus på den grønne omstilling i området. Dog er det stadig uklart for mange virksomheder, hvad bæredygtighed egentlig er og hvordan fortolker man gæsternes efterspørgsel på bæredygtige oplevelsesprodukter i den post-pandemiske verden.

Bo Immersen, bæredygtighedskonsulent, Destination Limfjorden introducerer nøgletal. Foto: Ruslan Merzlyakov, Destination Limfjorden.

Siden bæredygtighed rummer mange elementer i sig, har flere studerende vist sin nysgerrighed i destinationsselskabets initiativ om den grønne turisme ved at stille interessante spørgsmål. Og endnu flere studerende kommenterede, at de glæder sig til at kigge nærmere på problemet samt brainstorme potentielle løsninger som deres første store opgave. Se Destination Limfjordens Green Challenge her.

Se flere billeder fra dagen herunder:

Fotos: Ruslan Merzlyakov, Destination Limfjorden.