fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Grøn innovation er en stor del af Skiveegnen

Det er ikke tilfældigt, at Green Innovation Week udspringer i og omkring Skive Kommune. Skiveegnen har i mange år været frontløbere indenfor grøn omstilling. Skive Kommune har med brandet ’RENT LIV’ givet alle borgere, virksomheder, iværksættere, institutioner og foreninger mulighed for at tage del i at udvikle grønne løsninger og bæredygtige tiltag i fællesskaber. Der er skabt en fortælling under sloganet: "Grøn handling i fællesskab for en egn i balance".I forbindelse med Green Innovation Week og deltagernes projektarbejde mærkede vi i høj grad fællesskabet omkring Green Challenges på tværs af fagligheder. Fællesskabet gav en helt særlig stemning under eventet på Elværket Skive og under de øvrige præsentationer rundt omkring i byen.

Kommunaldirektør Thomas Lindberg i Skive Kommune udtalte i forbindelse med Skivemødet: ”Netop, hvor vi matcher noget i et fællesskab med unge studerende og så de rigtige cases ude ved vores virksomheder. Der er både noget innovation i det, men der er også noget grøn omstilling i det, og det er de ting vi gerne vil koble og være kendt for i Skive Kommune”.

Med stor opbakning er vi kommet godt fra start

Under udviklingen af Green Innovation Week har vi mærket opbakning fra start, og mange har bidraget til projektet. Vi sætter pris på samarbejdet med både virksomheder og uddannelser, der alle har taget del i at skabe fundamentet for Green Innovation Week. Et fundament der er forankret i Skiveegnen og videreudvikles til et nationalt niveau. Flere har allerede tilkendegivet, at de ønsker at bidrage med enten en grøn udfordring eller med gode idéer i et innovationsforløb næste år.

Skives borgmester Peder Christian Kirkegaard supplerer: ”Jeg synes, at det er et fantastisk initiativ, at man etablerer en Green Innovation Week netop fordi, at vi faktisk har mange virksomheder her på Skiveegnen, som gerne vil gå med i den grønne omstilling”.

I 2022 får vi flere universiteter med

Målet med at få Green Innovation Week implementeret i hele landet involverer også flere Green Challenges på universitetsniveau. Vi vil gøre det muligt for universitetsstuderende at gribe grønne udfordringer og samarbejde med virksomheder omkring forsknings- eller innovationsprojekter.

Arbejdet er allerede igang, da Aarhus BSS - Aarhus University netop nu arbejder med Green Challenges fra Salling Autogenbrug, Skive Festival og Nomi4s. Startskuddet til dette var dialoger mellem virksomhederne og de studerende under Green Innovation Weeks event d. 1. oktober 2021 i Elværket Skive. Professor Peter Lindgren fra Aarhus Universitet udtalte i den forbindelse: "Green Innovation Week er en unik mulighed for os for at komme tæt på virksomheder, der har nogle cases, som har højde nok til at matche de studerende, vi arbejder med".

Vi kan inden længe løfte sløret for hvordan Green Innovation Week udvikles på baggrund af evalueringen.