fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

GreenLab - The Game: Byg din egen symbiose

Oplev fremtiden for industriparker med GreenLab - The Game

Forestil dig en spilverden á la de populære SimCity-spil, hvor du bygger din egen industripark og samtidigt lærer at koble virksomheder og ressourcer i fremtidens industri.

GreenLab – The Game er en innovativ spilverden, der giver dig mulighed for at designe og drive din egen symbiosepark. Med inspiration fra SimCity tager spillet konceptet til et nyt niveau ved at fokusere på ressourcedeling og virksomhedssymbioser. Med andre ord, så lærer du om industrielt samarbejde og bæredygtighed på en tilgængelig, sjov og udfordrende måde, hvor du samtidigt skal tænke strategisk om fremtiden.

I GreenLab - The Game - hvor du kan spille i tre forskellige kategorier

Bag om spillet:

Stærkt samarbejde med HTX-elev

GreenLab Academy har skabt spillet i samarbejde med Lukas Dahl, HTX-elev fra Skive College, der har stor passion for programmering. Samarbejdet begyndte gennem GreenLabs forskningsafdeling, der har afviklet en række events med Coding Pirates. Her stiftede de bekendtskab med Lukas Dahl’s evner indenfor programmering. Processen har været en lærerig rejse, hvor design og udvikling har foregået side om side med test og feedback for at sikre en balance mellem funktionalitet og brugervenlighed.
”Jeg har primært stået for den praktiske udvikling af spillet i forhold til programmering og 3D-modellering og har samtidigt været med til at planlægge hvad, der skulle implementeres i spillet, og hvordan vi kunne gøre det. Programmering er en del af min studieretning, og jeg har programmeret i nogle år i fritiden også. Det har været fedt med et fritidsjob indenfor min interesse og det har giver mig gode erfaringer, som jeg kan bruge i fremtiden”, fortæller Lukas Dahl.

Udviklingen slutter ikke her

Mathias Damgaard Mørch, Academy Manager ved GreenLab Academy, fortæller, at der er ambitioner om at udvide spillets kompleksitet, og at de overvejer at introducere nye elementer:

”Vores nuværende tanker er, at de virksomheder man placerer i parken får liv. Altså oplever interne udfordringer, udviklingsspring, fald i produktion mv. som man vil skulle forholde sig til. En udfordring kunne for eksempel være, at en virksomhed i symbiosen fjerner et restprodukt ved at ændre på produktionen. Det vil få konsekvenser for den virksomhed, der anvender restproduktet til egen produktion, som man skal forholde sig til i spillet. Derudover vil vi gerne have flere grønne energikilder ind, så der er mulighed for at veksle mere, og så skal vejrforhold og biodiversitet også være elementer man i fremtiden skal forholde sig til i spillet”, forklarer Mathias Damgaard Mørch.

Vil du prøve kræfter med GreenLab - The Game?

Læs mere om spillet og download det ved at klikke på linket herunder:

Hent spillet

GreenLab testede prototype af spillet under Green Innovation Week 2023. Fra venstre: Linda Fejerskov, Christian Dalgaard Sørensen og Mathias Damgaard Mørch

Støtte til spiludvikling

Udviklingen af GreenLab - The Game - er støttet med midler fra Skive Kommunes grønne pulje i forbindelse med Green Innovation Week 2023.