fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Hvad er Green Innovation Makers?

Green Innovation Makers er et samlingspunkt med forskellige innovationsspor, der gør det let tilgængeligt for undervisere, elever, studerende, forskere, iværksættere, virksomheder og organisationer at samarbejde om grøn innovation.
Konceptet er udviklet for at skabe de bedste betingelser for både at udvikle grønne løsningsforslag samt at realisere dem. Green Innovation Makers arbejder ud fra målsætningerne:
  • At udvikle elever og studerendes kompetencer indenfor grøn omstilling
  • At skabe synlighed og synergier omkring grøn omstilling og innovation
  • At indgå tværkommunale partnerskaber på tværs af uddannelse, erhverv og kommuner
  • At understøtte og modne grønne idéer og løsninger

Konceptet indeholder tre spor

Green Challenges 

Green Innovation Week  

Start-up/Scale-up

Virksomheder og organisationers reelle grønne udfordringer. Green Challenges anvendes i innovationsforløb af uddannelsesinstitutioner indenfor forskellige fagretninger.
Eventuge i uge 39 ved Elværket Skive, hvor elever, studerende, virksomheder, forskere, iværksættere
og borgere mødes og udveksler erfaringer via forskellige aktiviteter.
Der tilbydes Start-up eller Scale-up forløb ved udvalgte løsningsforslag for at påbegynde realiseringen. Det kan være ekspertrådgivning, test udvikling eller matchmaking for at modne løsningen til at skabe reel markedsværdi.

Det siger deltagerne om Green Innovation Makers

“Green Innovation Week er en unik mulighed for os for at komme tæt på virksomheder i regionalområdet og virksomheder, der er relevante og som har nogle cases, der har nok højde til at matche de studerende som vi arbejder med.”
Peter Lindgren
Professor, Aarhus Universitet
“Når man har konkrete opgaver, så er det nemmere at motivere eleverne. Det giver bare en anden dimension og dynamik plus det, at det er noget input, der kommer udefra. Jeg siger en masse ting, og det er ikke fordi de ikke tror på mig, men når det kommer udefra, så har det en anden vægtning for eleverne.”
Lærke Dahl Ravnbæk
HHX-underviser, Skive College
“Innovationsundervisningen kan godt blive meget teoretisk og overflødig, når man tager udgangspunkt i fiktive cases, som vi normalt gør i undervisningen. Når man så rent faktisk står og skal pitche overfor en reel virksomhed fra det rigtige erhvervsliv, så er motivationen på et andet niveau.”
Sebastian Borgå
HHX-elev, Skive College
“Under Green Innovation Week er det muligt at komme i kontakt med virksomheder og få et indblik i hvordan virkeligheden arbejder sammen med den grønne omstilling. Vi kommer lidt tættere på hvordan det hele egentlig fungerer, og ser hvordan vi kan bidrage til det. En anden interessant ting er komme i dialog omkring hvilke problemstillinger de står overfor, og hvordan vi kan bidrage til en løsning.”
Malthe Falkestjerne
Ingeniørstuderende, Aarhus Universitet
“Det vi har fået ud af Green Innovation Week er, at på de fire cases vi har stillet, der har vi fået syv vildt spændende løsningsforslag. Set fra en helt anden vinkel og med helt andre øjne og alligevel med dyb respekt for den måde som vi driver vores forretning. Så det har været helt fantastisk og det giver stof til eftertanke.”
Agner Nautrup
Kommerciel direktør, Cykelpartner.dk

Historien bag Green Innovation Makers

Green Innovation Makers er udviklet på baggrund af pilotprojektet Green Innovation Week 2021, der forløb i en lokalt fokuseret udgave i Skive. I pilotprojektet deltog 750 studerende fra 19 forskellige uddannelsesretninger fra lokale ungdoms- og videregående uddannelser samt Aarhus Universitet. De studerende udviklede og præsenterede grønne løsningsforslag til 11 virksomheders og organisationers Green Challenges. Læs om udviklingen fra Week til Makers her
Green Innovation Makers er den overordnede paraply, der binder de tre innovationsspor sammen og er udviklet for at skabe de bedste betingelser for både at udvikle grønne løsningsforslag samt at realisere dem.
Logo fra Tietgenfonden
Logo fra Roland Film