fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Green Innovation Week 2022

Fredag d. 30. september 2022 kulminerede Green Innovation Week i et stort event på Elværksgrunden i Skive bag Elværket. På programmet var der fokus på en række emner indenfor den grønne omstilling, hvor samtaler, workshops og udstillinger blev kickstartet af inspirerende oplæg. Derudover kunne man opleve Green Challenge pitches fra elever/studerende, få sparring og netværk indenfor den grønne omstilling, matchmaking mellem kandidater og virksomheder og ikke mindst en række udstillinger og show-hows fra lokale og nationale frontløbere til inspiration for alle. Formålet med Green Innovation Week er at skabe og understøtte synergier indenfor grøn omstilling.
Green Innovation Week udgør det fysiske samlingspunkt, hvor aktører på tværs af kommune, erhverv og uddannelse kan blive synlige for hinanden og dermed i fællesskab udvikle Skiveegnen som en attraktiv HUB for grøn omstilling.

I 2022 var der fokus på:

Green Partners: Vi havde flere samarbejdspartnere, der afholdt aktiviteter og events under Green Innovation Week. I det samlede program var disse aktiviteter vores Green Partner-aktiviteter

Green Inspirations: Fredag d. 30. september var der fra den store scene på eventpladsen ved Elværket Skive være små kickstartere i form af Green Inspiration oplæg og dialoger. Inspiration ledte enten ud i Green Workshops eller Green Actions.

Green Workshops: Flere Green Inspirations ledte ud i workshop-sessioner, der blev faciliteret af forskellige virksomheder og organisationer.

Green Actions: Vi havde allieret os med førende eksperter og virksomheder indenfor en række temaer i den grønne omstilling. Vores Green Actions var derfor udstillinger og show-hows, hvor der kunne dykkes ned i teknologier, laboratorieforsøg og meget mere på baggrund af et Green Inspiration-oplæg.


Se programmet fra 2022 her 

Bag om konceptet 

Vores Green Challenges er en central del af Green Innovation Makers som koncept. I videoen kan du få indblik hvordan Green Challenges er anvendt i undervisning og projektforløb. Det er muligt at anvende Green Challenges året rundt eller forud for deltagelse i Green Innovation Week 2022, hvor vi samler de virksomheder og organisationer, der har stillet Green Challenges om forskellige aktiviteter.

Aktiviteter og workshops 

De mange typer aktiviteter, oplæg, inspiration, pitch, udstillinger, actions, show-hows og workshops danner rammen om det samlede program under Green Innovation Week. I videoen kan du høre nærmere om workshopformatet og elever og studerendes pitch. 

Start-Up/Scale-Up 

I Start-Up/Scale-Up finder vi den rette rådgivning til videreudvikling af en grøn løsning eller en forretningsidé. Vi samarbejder med en række erhvervsfremmeaktører og i fællesskab findes de rette partnere til next step, uanset om man er nystartet iværksætter, studerende med en god idé eller etableret virksomhed. Kernen i Start Up-Scale Up er at favne på det givne niveau og videreudvikle derfra.

Lokale effekter 

Hvilke effekter har en grøn innovationsuge for Skive som lokalområde og egn? I videoen byder forskellige aktører ind med deres bud på effekten og betydningen af Green Innovation Week.