fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Green Innovation Week 2021

Green Innovation Week satte i 2021 fokus på grøn innovation lokalt på Skiveegnen. Green Innovation Week 2021 understøttede elever og studerende fra ungdoms- og videregående uddannelser i at udvikle løsningsforslag til lokale virksomheder og organisationers Green Challenges i et innovationsforløb på egen uddannelsesinstitution.
Green Challenges tog udgangspunkt i en eller flere af FN´s 17 verdensmål og var indenfor b.la. energi, cirkulær økonomi, teknologi, data, forretningsudvikling, distribution, adfærd, forbrug, genbrug, genanvendelse, upcycling, design, livsstil, byggeri, biodiversitet, landbrug, byudvikling, sundhed og trivsel mv.
Læs om første udgave af Green Innovation Week her
Uge 39

Hvornår og hvor foregår GIW 2021?

Green Innovation Week foregik i 2021 ude på de lokale uddannelser i de forløb og fag, der passede ind på de enkelte uddannelser.
Innovation: Fra august til 30. september 2021 foregik arbejdet med de lokale virksomheder/organisationers Green Challenges ude på de enkelte uddannelser.
Præsentation: Præsentationerne af elevernes/studerendes grønne løsningsforslag var på Elværket Skive, Skiveegnens innovations- og iværksættermiljø d. 1. oktober 2021

Hvordan foregår Green Innovation Week 2021?

Teamet bag Green Innovation Week optager en video af virksomhedens/organisationens Green Challenge og indhenter anden information, der vurderes nødvendig for at elever og studerende kan udarbejde kvalificerede løsningsforslag. Green Challenge videoerne bliver tilgængelige her på hjemmesiden fra juni 2021.
Fra Green Challenges til green innovation Uddannelserne arbejder på egen uddannelsesinstitution med at udvikle innovative løsningsforslag, på den Green Challenge I har tilmeldt jer.
Undervejs faciliterer teamet bag Green Innovation Week at elever/studerende kan stille spørgsmål til virksomheden/organisationen bag Green Challenge.
Som uddannelse kan I dokumentere processen ved at poste opslag på jeres egne sociale medier og tagge #giw21. Så spreder vi budskaberne på jeres uddannelser på Green Innovation Week’s og Elværket Skives sociale medier.
Pitch af løsningsforslag – fredag uge 39. Fredag d. 1. oktober 2021 præsenterer alle elever og studerende deres løsningsforslag for den virksomhed/organisation, hvis Green Challenge de har arbejdet med. Det sker på Elværket Skive – Skiveegnens innovations- og iværksættermiljø.
Teamet bag Green Innovation Week optager videoer af jeres løsninger og uploader dem på Green Innovation Weeks hjemmeside – til inspiration om grønne handlinger på tværs af uddannelser, erhvervet og kommunen.
Første skridt
Teamet bag Green Innovation Week opretter en Green Challenge
Arbejdet begynder
Uddannelserne arbejder på egen uddannelsesinstitution med at udvikle innovative løsningsforslag, på den Green Challenge I har tilmeldt jer.
Fredag uge 39
Alle elever og studerende præsenterer deres løsningsforslag for den virksomhed/organisation, hvis Green Challenge de har arbejdet med.
Projektet afsluttes
Teamet bag Green Innovation Week optager videoer af jeres løsninger og uploader dem på Green Innovation Weeks hjemmeside – til inspiration om grønne handlinger på tværs af uddannelser, erhvervet og kommunen.
Hvordan foregår GIW 2021?
Fra juni til 30. september 2021 foregår arbejdet med de lokale virksomheders og organisationers Green Challenges ude på de deltagende uddannelser.

Præsentationerne af elevernes/studerendes grønne løsningsforslag foregår på Elværket Skive, Skiveegnens innovations- og iværksættermiljø d. 1. oktober 2021 i tidsrummet kl. 9.00-15.00.
Hvordan tilmelder man sig?
Se skemaet ”Green Innovation Week – challenge skema”, som er en liste over lokale Green Challenges og hvilke uddannelser, der har interesse i at arbejde med hvad. Er der nogle Green Challenges, der kan passe ind i jeres undervisningen, eller er der et andet emne, I vil arbejde med, kan vi hjælpe med at finde en virksomheden, der har udfordringen.

Som uddannelsesinstitution, der gerne vil arbejde med en lokal virksomheds eller organisations Green Challenge, kan man tilmelde sig ved at skrive til kontakt@elvaerketskive.dk

Som virksomhed eller organisation, der gerne vil have unge elever og studerende fra ungdoms- eller videregående uddannelser til at arbejde med en Green Challenge, kan man skrive til kontakt@elvaerketskive.dk

I 2021 laver teamet bag Green Innovation Week match mellem virksomheder/organisationer og uddannelser. Hvis der i 2021 ikke kan findes et match, kan ønsket om et match være synligt på Green Innovation Weeks hjemmeside.