Fredag d. 20. maj havde vi den store fornøjelse at byde forretningsingeniørstuderende fra Aarhus Universitet - AU Herning - Institut for Forretningsudvikling og Teknologi velkommen i Skive. Besøget var en del af afslutningen på et semesterforløb, hvor flere af vores Green Challenges er anvendt som cases i projektarbejdet. I samarbejde med Skivemødet og GreenLab Skive pitchede de studerende løsninger for virksomhederne bag de grønne udfordringer. Derudover blev der tid til at gå på opdagelse i Skivemødets program samt Skive Jobfestival, hvor lokale virksomheder stod klar med spændende stillinger. Læs mere fra dagen herunder:
Velkomst i Elværket Skive
Allerede kl. 8.30 ankom bussen med studerende i Elværket Skive. Her stod den på morgenmad og en hurtig rundvisning. Viceborgmester i Skive, Mogens Birkelund, prioriterede at komme forbi og byde holdet velkommen til Skive. Han gav dem en kort peptalk om egnens grønne udvikling og de muligheder, der venter her efter uddannelsen. Herefter stod den på pitch i Elværket for Salling Autogenbrug og Vækstteamet Skive. Salling Autogenbrug har stillet en Green Challenge om upcycling af restmaterialer fra skrottede biler, og hvordan disse materialer kan anvendes i nye forretningsmodeller.
Vækstteamet er en ny enhed, der understøtter Skiveegnens nye Vækststrategi og er forankret i Business Skive. Her er den grønne udfordring tredelt og omhandler industriel recirkulering af affald fra blandt andet gulv- og plastikproducenter.
De sidste grupper pitchede i GreenLab-teltet på Skivemødet for Ebbe Kruse Vestergaard, Research Director fra GreenLab Skive og erhvervskonsulent Christopher Gade fra Business Skive samt for publikum i teltet.
Afslutning med paneldebat
Dagen sluttede af med deltagelse i paneldebatten 'Grønne uddannelser til de grønne områder'. Her deltog Louise Vilsgaard, Green Innovation Makers, Anders Frederiksen, Institutleder fra Aarhus Universitet, Christopher Sorensen, CEO fra GreenLab Skive samt Mikkel Haarder, underdirektør i Dansk Industri.
Under samtalen blev det blandt andet drøftet, hvordan flere får kompetencer indenfor grøn omstilling allerede under uddannelsen, hvordan man undgår at uddannelserne er forældede, når de studerende rammer arbejdsmarkedet og ikke mindst hvordan den grønne omstilling ikke kun skal ske i de store koncerner men at man igennem studiesamarbejder kan implementere grønne tiltag i små- og mellemstore virksomheder.