fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Hvordan kan vi bygge tiny houses mere bæredygtige?

21

Tiny House Living

Fakta

Virksomhed
Tiny House Living
Tema
Bæredygtigt byggeri
Fokus
Fremtidens boliger

Hvad har vi brug for?

Efterspørgslen på Tiny Houses stiger pga. tendensen indenfor minimal og simple living. Derudover er det billigt at leve i et Tiny House. Materialerne bliver dyrere, det bliver svære at skaffe nye materialer, og der sker lige nu store omvæltninger på verdensplan. Tiny Houses bliver nævnt som én af som løsningerne på at leve mere bæredygtigt.

Fordelene ved Tiny Houses er, at det er billigt og nemt at komme i gang som boligejer. Det er bæredygtigt i forhold til minimal strøm og brug af materialer. Derfor ser vi en stigende interesse for Tiny Houses.

Vi udvikler, tegner og producerer bæredygtige Tiny Houses, og vil gerne have bud på at gøre vores Tiny Houses endnu mere bæredygtige i forhold til designet, materialer, konstruktioner, produktion og genanvendelse. Vi vil gerne have de unges øjne på udviklingen af vores Tiny Houses, da det i høj grad også er dem der bliver målgruppen for Tiny Houses.

I arbejdet med løsningsforslag skal I være opmærksomme på:

Vær opmærksomme på Bygningsreglementet. Heri findes der lovkrav om Tiny Houses på hjul (midlertidig bolig) og som helårsboliger. Læs mere i reglementet her.

For den mest bæredygtige løsning kan det være en idé, at kigge på materialer, der har et lavt CO2-aftryk og gode genanvendelsesmuligheder efterfølgende. Off-grid løsninger til helårshuset kan være fornuftigt.

Vigtigt viden omkring vægtfordelingen 60/40.

Priseksempel

Priserne er ex. moms og forventes at stige grundet situationen på verdensmarkedet.

  • Tiny House: 786.600 kr.
  • Transport: Fra 20.000-40.000 kr. incl. kraning på fundament til mellem 25.000-50.000 kr – fra skrue, punkt, rand og fuld fundering.
  • Byggemodning: 90.000-120.000 kr.
  • Tilslutning: 20.000-35.000 kr.

Terrasser, carport, anlægsgartner, markiser, gardiner, off-grid løsninger, byggetilladelse, ibrugtagningstilladelse er ikke medtaget.

Roller, interessenter og kompetencer:

Relevante kompetencer til vores Green Challenge er:

  • Arkitektstuderende
  • Bygningskonstruktørstuderende

Links

Ekstra materiale

Inspiration

Inspiration fra Facebook sider og grupper

Pitch- og afleveringsskabelon

Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon

Skal din løsning være synlig?

Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk

Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder