fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Hvordan øger vi bedst biodiversiteten og forbedrer økosystemet på vores sites?

24

Stenger & Ibsen Construction

Fakta

Virksomhed
Stenger & Ibsen Construction
Tema
Infrastruktur
Fokus
Biodiversitet

Anvender du denne Green Challenge?

Hjælp os med at blive klogere.

Hvad har vi brug for?

Stenger & Ibsen Construction leverer turnkey-solutions til landvindmølleindustrien. Dette arbejde består af Balance of Plant (BoP), samt Electrical Balance of Plant (E-BoP), hvormed Stenger & Ibsen Construction leverer vejene, fundamenter, kabellægning osv. Stenger & Ibsen Construction er en del af processen fra den initierende planlægning til afleveringen af en færdig vindpark, hvor selve møllen blot skal tilkobles. Gennem denne periode tilbyder Stenger & Ibsen Construction teknisk rådgivning samt kvalitet- og sikkerhedssikring, udover det fysiske arbejde som besår af bl.a. skovrydning, opsætning af skurvognsfaciliteter, konstruktionen af kran-planer m.m.

Stenger & Ibsen Construction blev etableret i 2003 af Johan Stenger og Jens Ibsen. Sammen har de etableret en virksomhed, der har afleveret mere end 1000 fundamenter og i dag eksisterer i fire lande, henholdsvis Danmark, Sverige, Norge og Finland. Virksomhedens vision er at blive ”The Foundation for Windpower” ved at opfylde hver kundes unikke behov i hele Norden. Grundet dette er nogle af virksomhedens kerneværdier evnen til at skabe værdi samt evnen til at udvikle den korrekte løsning. Med det globale fokus på klimaet og bæredygtighed, involverer disse kerneværdier i en højere grad et større fokus på Stenger & Ibsen Constructions miljømæssige påvirkning på kloden.

Med udgangspunkt i ”9 Planetary Boundaries” ønsker Stenger & Ibsen Construction et øget fokus på biodiversitet, og hvordan vi kan vækste dette på vores sites rundt omkring i Skandinavien. Mere specifikt ”Hvordan øger vi bedst biodiversiteten og forbedre økosystemet på vores sites?”. Her er målsætningen at finde den bedste målbare metode til at forbedre habitatet.

I arbejdet med løsningsforslag skal I være opmærksomme på:

Formålet med udfordringen er både til gavn for virksomheden, området og samfundet. På nuværende tidspunkt ses der statistisk ingen tegn på, at risikoen for at mindske biodiversitetstabet falder, hvor dette kan forbedres gennem et øget fokus på at beskytte og forbedre biosfæren. Ydermere giver det Stenger & Ibsen Construction muligheden for at adskille sig fra konkurrenterne gennem et anderledes tiltag indenfor bæredygtighed.

Vi vil gerne have, at løsningen indeholder en specifik målbar metode til at forbedre biodiversiteten på vores sites. Denne metode skal gerne indeholde en proces beskrivelse, materiale liste m.m., som tager hensyn til jordforholdene og det naturlige habitat i Skandinavien. Løsningen skal være målbar, så det kan bevises, at der er gjort en dokumenterbar indsats, der gør en forskel.

Der skal forankres en mere bæredygtig mentalitet i virksomheden, der er åben overfor inno-vative løsninger. Disse løsninger kan komme både fra toppen og fra bunden, da alle i organisationen er velkomne med deres ideer. Dermed skal dette tiltag sammen med andre bæredygtighedsinitiativer gøre, at Stenger & Ibsen Construction folk tænker sig om en ekstra gang ift. bæredygtige optimeringer i deres rolle.

Vi ønsker, at løsningen indeholder sparring med eksperter indenfor området biodiversitet. Her skal der gerne sparres med konsulenter/eksperter med både innovative og traditionelle løsninger for at få et modspil, og se hvad der passer til Stenger & Ibsen Construction. Ydermere anbefales det at snakke med eksperter i henholdsvis Danmark, Sverige og Finland, da forholdene er forskellige i de enkelte lande.

Links:

Pitch- og afleveringsskabelon

Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon

Skal din løsning være synlig?

Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk

Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder