fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Hvordan kan vi skabe mere grøn handel i Skive?

15

Skive Handel

Fakta

Virksomhed
Skive Handel
Tema
Fremtidens detailhandel
Fokus
Emballagesortering- og håndtering

Anvender du denne Green Challenge?

Hjælp os med at blive klogere.

Hvad har vi brug for?

Som handelstandsforening kigger vi i Skive Handel hele tiden ind i, hvordan vi bevarer og videreudvikler vores lokale handel og byliv. Vi stiller derfor en Green Challenge, der kan deles op i to overordnede udfordringer:

  • Klimaregnskab for detailhandel

Hvordan forbereder detailhandlen sig bedst på EU’s krav om klimaregnskab? I denne udfordring kan der kigges ind løsninger til at komme godt i gang med for eksempel måling og registrering af klimaaftrykket for den enkelte butik.

  • Lokal løsningsmodel

Anden udfordring kalder på en lokal løsningsmodel i forhold til håndtering af affald fra butikkerne. Hvordan sorteres og håndteres plastik- og papaffald mest hensigtsmæssigt i butikkerne, og kan der findes aftagere til affaldet, så det kan genanvendes i nye forretningsmodeller?

I arbejdet med løsningsforslag skal I være opmærksomme på:

Være opmærksomme på at Skive Handel er en medlemsforening. Derfor ser vi gerne, at løsningsforslag taler ind i foreningsånden og samler medlemmerne på kryds og tværs af forretningstype og størrelse. Der lægges derfor vægt på løsninger, der kan forene og styrke sammenholdet i Skive Handel som forening og samtidigt kan sende et signal ud ad til i forhold til Skive Kommunes bæredygtige linjer

Links

Inspiration

Pitch- og afleveringsskabelon

Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon

Skal din løsning være synlig?

Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk

Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder