fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Hvordan skaber vi et procesredskab til intern brug i den grønne omstilling - med fokus på at understøtte salg og tilbud?

23

Gråkjær

Fakta

Virksomhed
Gråkjær
Tema
Byggeri
Fokus
Procesredskab

Anvender du denne Green Challenge?

Hjælp os med at blive klogere.

Hvad har vi brug for?

Hos Gråkjær ønsker vi at bidrage positivt til den grønne omstilling. Vi arbejder derfor på at gøre den bæredygtige tankegang til en integreret del af vores måde at arbejde på.

Når du bygger efter en bæredygtig bygningscertificering, får du en bæredygtig blåstempling af dit byggeri og dokumentation for din indsats. Det er samtidig en investering i en langtidsholdbar løsning, der fremtidssikrer dit byggeri, dit værdigrundlag og din økonomi.

Gråkjær vil som udgangspunkt tilbyde alle byggerier som certificeret f.eks. Svanemærket eller DGNB. Det vil vi netop for at sikre et kvalitetsløft i fremtidige erhvervs- og boligbyggerier.

I arbejdet med løsningsforslag skal I være opmærksomme på:

For at vi fortsat kan udvikle vores grønne omstilling i bolig – og erhvervssegmentet skal vi løfte i flok og arbejde efter ensartede strukturer i et fælles sprog – for at kunne understøtte dette er nedenstående nogle af de indsatser der skal til for at tage den grønne omstilling et skridt op:

  • Udarbejdelse af en brugervenlig platform, metodik eller proces hvor kommende projekter screenes for relevante bygningsdele der kan benyttes til certificerede byggerier og overholdelse af kommende LCA-krav.
  • Afdækning af relevante områder der har indflydelse på nævnte certificeringer eks. Indretning, overfladevalgt, kvalitet af indeklima, flerfunktionalitet etc.
  • Udarbejdelse af et Screeningsdokument til byggeprojekter for grønne muligheder og også disse som ikke skal certificeres, men som er udført iht. BR (bekendtgørelser om bygningsreglement).

Relevante interessenter og aktører:

Gråkjær, Miljøstyrelsen, DGNB akkrediteringsvirksomheder, producenter og leverandører til byggebranchen og andre relevante aktører.

Hvad skal være resultatet efter implementeringen af løsningen:

  • En ensartet tilgang til den grønne omstilling i byggeriet med fokus på salg og tilbud.
  • At være konkurrencedygtige i en grøn omstillingsproces.

Roller, interessenter og kompetencer:

Relevante kompetencer til vores Green Challenge kan være disse:

Procesingeniører, IT-design, Bygningskonstruktør, Byggeri og Infrastruktur, Energioptimering, Indeklima, Lyd og lys, forretningsudvikling - gerne i Teams på tværs af fagligheder.

Vi er dog åbne overfor nye idéer og løsningsforslag.

Links:

Pitch- og afleveringsskabelon

Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon

Skal din løsning være synlig?

Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk

Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder