Målene for at reducere CO2-udledningen og finde grønne energialternativer er relevante i hele verden, i Danmark og i Hirtshals. Hirtshals Havn har som mål at blive den grønneste havn i Europa og arbejder nu med i Greenport Scandinavia-projektet for at nå det mål.
Greenport North (video) er udviklingsselskabet under Hirtshals Havn, der varetager faciliteringen af fremdriften af projektet.
Lagring af CO2 (CCS - Carbon Capture and Storage) er afgørende for den nationale og globale målsætning om at nå neutralitet på CO2-udledning og dermed bremse de globale klimaforandringer.
Uden CCS kan vi ikke opnå neutralitet og menneskeheden står overfor potentielt uoverskuelige og katastrofale klimamæssige omvæltninger. Med tiden vil CCS kunne kombineres med CCU (Carbon Capture Usage), hvor CO2 bruges til at fremstille bla. E-fuels. Dermed kan processen frem mod klimaneutralitet accelereres. Inden vi starter CCU-rejsen, skal vi dog have eksempelvis meget store mængder elektricitet fra havvindmøller til rådighed.
Der findes to kilder til CO2:
Hvis man lagrer fossilt CO2, så bevarer man status quo. Dvs. den CO2 vi frigiver fra olie og gas fra undergrunden, bliver lagret igen. Det regnskab ”går i nul”.
Hvis man lagrer biogent CO2, så opnår man negativ emission, og det vil vi rigtig gerne. Dvs. at hvis vi lagrer den biogene CO2 i undergrunden (der ikke fremkommer ved at brænde olie af), så opnår vi en reduktion i den CO2, der er i atmosfæren. Altså langt bedre situation end når regnskabet ”går i nul”.
Fangst af CO2 er kendt teknologi, og har været anvendt internationalt i mange år. Den mest omkostningseffektive form er at fange den CO2, der kommer ud af en skorsten. Men man kan også fange det CO2, der er i luften omkring os. Det er bare en langt dyrere og mindre effektiv måde at gøre det på.
For yderligere information, se eksempelvis:
Løsningen skal formodentligt være en del af en kommunikationsstrategi/platform, der henvender sig til relevante stakeholders, der er interesserede i eller bekymrede for CCS.
Seneste forskning, læring og erfaringer kan indtænkes sådan, at der kan skabes et samlet billede af eventuelle konsekvenser af CCS.
Vi forstår, at CCS er et kompliceret emne, der kan være svær at forstå og at forskellige personer og interessenter kan have forskellig viden om og perspektiver på bl.a., hvordan det bedst kan gøres og hvilke risici og opmærksomhedspunkter, der er forbundet med CCS.
Derfor ser vi behov for, at der kan kommunikeres, med afsæt i forskningsbaseret viden, udvikles en form for digitalt og/eller fysisk informations- og læringsunivers om CCS, hvor alt fra borgere til studerende og forskellige fagprofessionelle, kan lære om forskellige tilgange, behov, potentialer og håndtering af risici ved CCS.
Det kan også være at platformen skal rumme andre muligheder end formidling og læring, og at der skal laves supplerende tiltag. Fx forum til videndeling, oplysningskampagner, fysiske borgermøder eller noget helt fjerde eller femte… Det er netop her vi har brug for jeres (studerendes) undersøgelse af behovet for viden om og forskellige perspektiver på CCS og dernæst, at I kommer med konkrete ideer, planer og input til, hvordan disse behov bedst kan imødekommes med en form for informations- og læringsunivers mv.
Rent praktisk skal der formodentligt gennemføres en bred oplysningskampagne som bør støttes af en række fysiske møder, hvor interesserede og bekymrede borgere kan blive hørt og få den nødvendige oplysning og indsigt.
Dermed kan der være behov for at se ind i f.eks.:
Hvilke udfordringer/holdninger har vi?
Ligesom ved de fleste andre ”nye teknologier” er der ”konspirationsteorier” i omløb:
På samme vis er stærke meninger som:
Opinionsdannere med interesse i CCS findes formodentligt i mange lag og fag i Danmark, og det er væsentligt at definere dem og efterfølgende adressere deres behov for information og evt. afdække bekymringer i deres kontekst.
NGO’er. Lokale, regionale og nationale politikere. Embedsværket der arbejder med CCS og beslægtede områder (som eksempelvis miljømæssig regulering og tilladelser til opsætning, ibrugtagning osv.) . Fagjournalister og nyhedsjournalister. Fagforeninger, universiteter, skoler mm.
Relevante interessenter, aktører, analyser og data:
Cases:
Inspiration:
Vi skal formodentligt have skabt et informations- og læringsunivers, hvor man på simpel og pædagogisk vis kan adressere komplekse sammenhænge på en overskuelig og letforståelig facon.
Løsningen skal afstedkomme at alle bekymrede borgere har et sted at søge overblik og indsigt i CCS og få svar på de bekymringer de har.
Vi tror, at vi skal søge både i traditionelle kommunikationsfag og i tekniske og humanistiske fagligheder for at finde de nødvendige utraditionelle vinkler på hvordan opgaven skal tilgås.
Mht. denne opgave behøver ”silver bullet” ideen (hvis der er en sådan) ikke komme fra de traditionelle kommunikationsfag.
Fagligheden kan måske også komme gennem et tværfagligt samarbejde med de tekniske eller humanistiske områder som eksempelvis geologer, ingeniører, maskinmestre, antropologer, historikere osv.
Vi tror, at vi skal søge bredt og utraditionelt for at finde den optimale løsning.
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
Vi står, som samfund, midt i to kriser – en klimakrise og en biodiversitetskrise og Norlys vil gerne minimere vores påvirkning på både klimaet og biodiversiteten.
Norlys - og Norlys’ elnetselskab - driver kritisk infrastruktur, og det optager helt naturligt mange arealer. Faktisk har Norlys over 1.000 forskellige mindre steder, og flere på vej, da vi fortsat udvider med ladestandere over hele landet. Derfor har vi også et ansvar for at hjælpe med at løse biodiversitetskrisen.
Norlys koncernen har arealer ved transformerstationer til elnettet, teknikhuse til fibernettet, ladestandere og kontorlokaler. De fleste arealer er små, mens nogle enkelte er større. Men forskningen peger også på, at biodiversiteten har brug for plads – og helst større, sammenhængende arealer. Kan Norlys bidrage med vores små arealer? Og hvis ja, hvordan?
Kan du hjælpe os med at løse det problem, så hjælper du samtidig med at løse en af samfundets største udfordringer – og reducerer én af Danmarks største virksomheders aftryk på biodiversiteten.
Vi har brug for, at du som studerende hjælper os med:
1) en analyse af, hvor vi gør mest gavn for biodiversiteten med færrest ressourcer
2) en konkret implementeringsplan
3) forslag til opfølgning og dokumentation
Vores problem er, hvordan vi får bragt vores arealer i spil til gavn for biodiversiteten. Norlys’ og Norlys’ elnets arealer er typisk ret små, mens biodiversitet og økosystemer har brug for store, sammenhængende arealer.
I skal derfor være opmærksomme på:
(Opdateres)
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
Med GreenLab - The Game - har du mulighed for at bygge din egen industripark med fokus på kobling af virksomheder og deling af ressourcer blandt virksomhederne. Med spillet kan du:
Du kan gå på opdagelse i GreenLab - The Game - Du spiller gratis i tre forskellige kategorier:
Bliv guidet i gang
Fælles for spillets tre kategorier er, at du kan få hjælp via guiden, som vælges til inden spilstart.
Spillet skal downloades og pakkes ud. Herefter er du klar til at spille ved at trykke på GreenLab-ikonet.
Spillet er udviklet af GreenLab Academy i samarbejde med Lukas Dahl, der til dagligt er HTX-elev på Skive College. Lukas har leveret et stort stykke arbejde med udvikling af spillet og ikke mindst kodning.
Læs mere om spillets udvikling her.
Udviklingen er støttet med midler fra Skive Kommunes grønne pulje i forbindelse med Green Innovation Week 2023.
GreenLab og samarbejdsvirksomhederne i industriparken har forskellige Green Challenges, der kan anvendes som caseforløb eller som inspiration i undervisningen. Find dem her:
One of the ways to reach lower environmental impact targets, is to produce green hydrogen from water using energy generated from renewable energy sources, creating greener alternative to fossil fuel. In fact, it is something that Denmark is heavily investing in. The green hydrogen is generated using a process called electrolysis, where electricity is used to split water into hydrogen and oxygen. The hydrogen then be used as a green alternative to fossil-based products in various ways:
The green hydrogen also separates itself from fossil alternatives as its waste when burnt for heat is water and not CO2.
The hydrogen can also be used as a building block for other chemical processes, such as electro-fuels like methanol.
However, many challenges arise related to the water used in the electrolysis process to create the green hydrogen. The water needs to be ultra-pure before it can be used in the electroylsers, and the process of purifying the water can be energy intensive. This leads to many interesting questions;
As we scale up the hydrogen economy these questions about water for electrolysis will need technological, social and economic solutions.
What challenges do we have?
These questions are particularly relevant to us now. At GreenLab we are host to two large Power-to-X facilities; GreenLab Skive P2X and GreenHyScale.
The GreenLab Skive P2X:
The GreenLab Skive P2X is a 12 MW PtX-project supported by the Energy Agency/Energistyrelsen. The purpose is to use the green hydrogen and combine it with carbon dioxide from the on-site biogas plan to create methanol.
The GreenHyScale project:
The GreenHyScale project is a 100 MW PtX-project with 11 international partners. The project is supported by EU GreenDeal under Horizon2020. The facility will use 100 MW of electrolysers to produce green hydrogen, and securing water for projects of this scale will become a more pressing challenge as more projects of this size are implemented around the world.
Both projects use renewable energy from the energy park operated by Eurowind in Skive, and both of the projects are using the same electrolyser technology provided by Green Hydrogen Systems.
Recently, the first 6 MW test-module unit was delivered to GreenLab as part of the GreenHyScale project, moving the project into the implementation and testing phase for this unit. The hydrogen economy is taking its first steps in Skive, so the question of how best to provide water for electrolysis needs answers now.
This wide-reaching challenge is not something that just one person, or organization can solve, and will need to be solved by many different actors tackling different aspects of the challenge. In relation to this GreenLab has partnered with DTU Sustain to fund a project where Wenjing (Angela) Zhang is a leads a team of university researchers addresses some of the technical related to the purification of water for electrolysis through a combination of modelling and in lab experiments.
Hearing about the work that Angela’s team was doing Søren Nøhr Bak is a Senior Expertise Director at Niras contacted us asking to be involved in the project. Niras are providing the water purification for the Power-to-X projects at GreenLab and are looking to the future of providing water for electrolysis.
As you can see this challenge is bigger than just one project can cover, and is something that we hope the students taking on this challenge can appreciate, tackling one piece of this problem, and through small contributions to the greater challenge, sharing knowledge that will help bring us one step closer to a solution. This idea of tackling problems from many different angles, utilizing the expertise of different fields is at the core of mission driven research, something that we at GreenLab strive to focus on when participating in research projects, as it aligns with our values of co-creation.
Students tackling this challenge may want to look at the technical aspects of the project, the energy consumption needed for water purification, the difficulties in providing such high purity of water, or the benefits of the purity of water for the lifetime of the electrolysers.
Those with an interest in numbers and modelling could start to look at the amount of purified water needed to meet the targets set in regard to decarbonisation Danish and global energy consumption, and how much energy is then needed to purify that.
They may instead want to look at the social impact of such a problem, is it ok to use drinking water for industrial needs, should the water instead be purified from wastewater by the companies producing the hydrogen? What wastewater can be used? Are their regulations that govern this and if not, when do we need them?
Students who have a background in socioeconomics may instead be interested in the economy of providing this water from different sources, what price can be placed on it? Is there a business case for a combination of water treatment and water for electroylsers? Would this generate jobs for the local community?
We hope that students will engage in the problem, and potentially challenge our thinking on some of our current ideas. We want the students to see this as an opportunity to contribute to the shared knowledge and discourse we have when we talk about how Power-to-X technologies will impact society. To come with their ideas and allow us to learn from them. We are excited to see what they come up with.
Data for this challenge is provided by Center Denmark from their platform of unique data from the energy sector.
In this video Center Denmark explains how to understand and use the sheet.
The textile industry is among the most polluting and environmentally hurtful industries in the world, attributed for up to 10% of our global emissions. And while incentives for a green transition are increasing (Danish legislation for collection by summer 2023, EU by 2025), the industry still lacks technologies and industrial capacities to realize large scale recycling. Resultingly, only a few percent of the yearly produced textiles are recycled into new textile products. Meanwhile, most of our donated textiles for re-use are often of such a bad quality, that they cannot be resold in Europe, and instead they end up in African landfills, where they cause environmental threaths.
One of the main reasons why so little is recycled, is due to a lack of sorting capacity. Textiles come in many different colors, shapes, materials and with different accessories sewed unto them. This poses a huge challenge for recycling, as the recycling processes require very well sorted fraction, for them to recycle the old textiles. This is where NewRetex come into play with our innovative sorting technologies, which we use to sort waste textiles for recycling. Using a mixture of specialized sensors and intelligent algorithms, we are able to detect more than 30 different material compositions while also sorting into different color categories. All this is done without human hands, using our robot technologies.
While our pilot plant can process around 10t textile waste per week, we will be receiving a larger sorting line in early autumn, making us able to process 10t per day. And while plans are in store for a yearly capacity of 20.000 tonnes of waste textiles only in Denmark, we are beginning to look out towards the European market. In two years, (almost) all European member states will be required to conduct municipal collection of textile waste, with the aim of recycling. We have the technologies ready to rollout, and are in the process of proving our business case. However, we are still trying to figure out the best strategy for our European expansion. And for this reason, we are looking for fresh minds with interesting perspectives and strong capabilities within business strategy and the field of circular economy.
Hopefully, we can stitch together a plan which will make us able to increase the recycling of waste textiles throughout all of Europe in the coming years!
What are the problems we wish to solve? What challenges do we have?
What conditions must be considered and included in the idea/solution for it to be useful for your company/organization? (Maximum 10 lines)
• Analysis of the current and future markets for fibers and yarn products in the EU.
• Analysis of the current and future legislation throughout the EU member states.
• Analysis of the current and future industrial hubs for the textile industry.
• Construction of one or more multi-phase rollout strategies, based on the analyses above.
o Which countries should we target first, and why? What about the next phase?
o Mapping of advantages/disadvantages and opportunities/threats for each proposed strategy.
• Financial evaluations to support the strategies, which can be incorporated into a business plan.
• Evaluations of environmental impacts of the strategies – how do we minimize our emissions from collection, transport and production?
What are the problems we wish to solve? What challenges do we have?
The market for recycled fibers is still very immature with little to no standardization.
The textile industry contains quite long and complicated value chains. Textile are often manufactured in different locations before finished products are achieved.
How can all the knowledge from the above questions be combined and analyzed in a meaningful way to come up with a strategy for rolling out or sorting lines in Europe.
NewRetex A/S has specialists within:
Municipalities and regional waste collection companies:
Legislators:
Others:
Relevant methods of financial analysis
We can provide data on the contents of textile waste and our current and expected future costs and prices. Environmental analysis and considerations of the proposed rollouts.
We hope that the perspectives and analyzes can help us navigate our rollout and build a solid business plan, upon which we can build the needed investor setup for increasing the textile recycling within Europe!
We know that it is impossible to cover all of the suggested aspects, but we encourage students to find their own perspectives and pursue the angles which they find must relevant!
Furthermore, we hope to be able to meets some bright students, who would be interested in working further together with us and maybe eventually become a part of our fast growing team!
Having achieved a strategy and overall business plan, we need to further refine, collect investors and roll out our technology to as many countries as possible, in the smartest possible way!
All educations related to:
We prefer masters students or students on their last semesters of their bachelor’s degree.
Stenger & Ibsen Construction leverer turnkey-solutions til landvindmølleindustrien. Dette arbejde består af Balance of Plant (BoP), samt Electrical Balance of Plant (E-BoP), hvormed Stenger & Ibsen Construction leverer vejene, fundamenter, kabellægning osv. Stenger & Ibsen Construction er en del af processen fra den initierende planlægning til afleveringen af en færdig vindpark, hvor selve møllen blot skal tilkobles. Gennem denne periode tilbyder Stenger & Ibsen Construction teknisk rådgivning samt kvalitet- og sikkerhedssikring, udover det fysiske arbejde som besår af bl.a. skovrydning, opsætning af skurvognsfaciliteter, konstruktionen af kran-planer m.m.
Stenger & Ibsen Construction blev etableret i 2003 af Johan Stenger og Jens Ibsen. Sammen har de etableret en virksomhed, der har afleveret mere end 1000 fundamenter og i dag eksisterer i fire lande, henholdsvis Danmark, Sverige, Norge og Finland. Virksomhedens vision er at blive ”The Foundation for Windpower” ved at opfylde hver kundes unikke behov i hele Norden. Grundet dette er nogle af virksomhedens kerneværdier evnen til at skabe værdi samt evnen til at udvikle den korrekte løsning. Med det globale fokus på klimaet og bæredygtighed, involverer disse kerneværdier i en højere grad et større fokus på Stenger & Ibsen Constructions miljømæssige påvirkning på kloden.
Med udgangspunkt i ”9 Planetary Boundaries” ønsker Stenger & Ibsen Construction et øget fokus på biodiversitet, og hvordan vi kan vækste dette på vores sites rundt omkring i Skandinavien. Mere specifikt ”Hvordan øger vi bedst biodiversiteten og forbedre økosystemet på vores sites?”. Her er målsætningen at finde den bedste målbare metode til at forbedre habitatet.
Formålet med udfordringen er både til gavn for virksomheden, området og samfundet. På nuværende tidspunkt ses der statistisk ingen tegn på, at risikoen for at mindske biodiversitetstabet falder, hvor dette kan forbedres gennem et øget fokus på at beskytte og forbedre biosfæren. Ydermere giver det Stenger & Ibsen Construction muligheden for at adskille sig fra konkurrenterne gennem et anderledes tiltag indenfor bæredygtighed.
Vi vil gerne have, at løsningen indeholder en specifik målbar metode til at forbedre biodiversiteten på vores sites. Denne metode skal gerne indeholde en proces beskrivelse, materiale liste m.m., som tager hensyn til jordforholdene og det naturlige habitat i Skandinavien. Løsningen skal være målbar, så det kan bevises, at der er gjort en dokumenterbar indsats, der gør en forskel.
Der skal forankres en mere bæredygtig mentalitet i virksomheden, der er åben overfor inno-vative løsninger. Disse løsninger kan komme både fra toppen og fra bunden, da alle i organisationen er velkomne med deres ideer. Dermed skal dette tiltag sammen med andre bæredygtighedsinitiativer gøre, at Stenger & Ibsen Construction folk tænker sig om en ekstra gang ift. bæredygtige optimeringer i deres rolle.
Vi ønsker, at løsningen indeholder sparring med eksperter indenfor området biodiversitet. Her skal der gerne sparres med konsulenter/eksperter med både innovative og traditionelle løsninger for at få et modspil, og se hvad der passer til Stenger & Ibsen Construction. Ydermere anbefales det at snakke med eksperter i henholdsvis Danmark, Sverige og Finland, da forholdene er forskellige i de enkelte lande.
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
Hos Gråkjær ønsker vi at bidrage positivt til den grønne omstilling. Vi arbejder derfor på at gøre den bæredygtige tankegang til en integreret del af vores måde at arbejde på.
Når du bygger efter en bæredygtig bygningscertificering, får du en bæredygtig blåstempling af dit byggeri og dokumentation for din indsats. Det er samtidig en investering i en langtidsholdbar løsning, der fremtidssikrer dit byggeri, dit værdigrundlag og din økonomi.
Gråkjær vil som udgangspunkt tilbyde alle byggerier som certificeret f.eks. Svanemærket eller DGNB. Det vil vi netop for at sikre et kvalitetsløft i fremtidige erhvervs- og boligbyggerier.
For at vi fortsat kan udvikle vores grønne omstilling i bolig – og erhvervssegmentet skal vi løfte i flok og arbejde efter ensartede strukturer i et fælles sprog – for at kunne understøtte dette er nedenstående nogle af de indsatser der skal til for at tage den grønne omstilling et skridt op:
Gråkjær, Miljøstyrelsen, DGNB akkrediteringsvirksomheder, producenter og leverandører til byggebranchen og andre relevante aktører.
Relevante kompetencer til vores Green Challenge kan være disse:
Procesingeniører, IT-design, Bygningskonstruktør, Byggeri og Infrastruktur, Energioptimering, Indeklima, Lyd og lys, forretningsudvikling - gerne i Teams på tværs af fagligheder.
Vi er dog åbne overfor nye idéer og løsningsforslag.
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
DEIF in Skive applies ISO14001 for environmental management. Through systematic environmental management, we continuously reduce the footprint in our operations by – among other things – recycling of waste. In 2023, the level of recycling reached 88% at the offices and factory in Denmark (2022: 85%).
In 2023, 55.904 kg of waste was generated at DEIF in Skive; the figure shows the waste fractions (in kg) we sort and how they are distributed among landfill, incineration, and recycling. DEIF sorts into 26 fractions, going beyond the 12 categories demanded by Danish law.
As part of our ISO 14001 Environmental Management System, DEIF has set a clear goal to reduce its total amount of waste. Over the years, we have become much more proficient at sorting our waste in a variety of fractions. But how do we take it a step further? How can we advantageously transform our waste into valuable resources? Which waste fractions are most suitable to start with?
DEIF uses Marius Pedersen for the disposal of our waste. They are also responsible for ensuring that the waste is disposed of at approved treatment facilities. However, fundamentally, we do not know exactly what happens to our recycling waste as soon as it leaves our premises. Will it be re-used directly by others? Will value be added to the material (upcycling) or will it become a material with less value (downcycling). The resource hierarchy shows the preferred order of handling waste:
However, for DEIF, reducing the total amount of waste is not only about economic (saving money) or environmental (reducing tCO2e) sustainability. We would also like to integrate social sustainability practices to effectively reduce waste at our factory in Skive. For example, if we wanted to donate food from the canteen to charities in Skive, what should we consider? Are there any regulations that might hinder such an initiative?
DEIF needs to find ways to reduce its amount of waste. You can focus on one specific waste fraction or include multiple. Please elaborate why you chose this particular fraction. Is it the most economically attractive option, is it a waste fraction where we can save a lot of CO2e, or does it contribute the most to social sustainability? Or a combination of these factors?
Consider the following when working on a solution:
- Best practices: which companies have succeeded or are well on their way in transforming waste into a resource? What are the learnings for DEIF? Are there any collaboration suggestions/ possibilities?
- Environmental Impact: benefits / drawbacks / awareness points / CO2 emissions?
- Traceability of the waste – we must always be able to document what has happened to our waste and report this to the municipality. DEIF has now outsourced this to Marius Pedersen.
Include reflections on the effect of your solution for the different main stakeholders:
- Waste management companies
- Regulatory bodies – compliance with local, national and international waste management regulations is essential
- DEIF management/DEIF employees
- Potential partners/ partner companies
What should be the result after the implementation of the suggested solution?
- A good overview of the pros and cons of the different solutions
- A clear vision of which solution(s) is (are) to be pursued
- A good understanding of the awareness points
- A catalogue of good examples to follow
- Outlined collaboration possibilities
Which competences are relevant for DEIF’s Green Challenge?
- Environmental understanding of the challenge and possible solutions
- Circular economy
- Sustainability Report 2023
- Products
- Waste Regulation (BEK nr. 573 of May 23, 2024) (in Danish only)
- GHG Protocol, category 5: Waste Generated in Operations: Ch5_GHGP_Tech.pdf (ghgprotocol.org)
- Emission Factors for Greenhouse Gas Inventories (see table 9, page 6):
Emission Factors for Greenhouse Gas Inventories (epa.gov)
- The Danish National Waste Register: The Danish Energy Agency - The Danish National Waste Register (ens.dk)
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
Tiny House Living har på nuværende tidspunkt ikke mulighed for at indgå i flere uddannelsessamarbejder.
Deres Green Challenge må gerne anvendes og bruges som case eller til inspiration til problemformulering.
Efterspørgslen på Tiny Houses stiger pga. tendensen indenfor minimal og simple living. Derudover er det billigt at leve i et Tiny House. Materialerne bliver dyrere, det bliver svære at skaffe nye materialer, og der sker lige nu store omvæltninger på verdensplan. Tiny Houses bliver nævnt som én af som løsningerne på at leve mere bæredygtigt.
Fordelene ved Tiny Houses er, at det er billigt og nemt at komme i gang som boligejer. Det er bæredygtigt i forhold til minimal strøm og brug af materialer. Derfor ser vi en stigende interesse for Tiny Houses.
Vi udvikler, tegner og producerer bæredygtige Tiny Houses, og vil gerne have bud på at gøre vores Tiny Houses endnu mere bæredygtige i forhold til designet, materialer, konstruktioner, produktion og genanvendelse. Vi vil gerne have de unges øjne på udviklingen af vores Tiny Houses, da det i høj grad også er dem der bliver målgruppen for Tiny Houses.
Vær opmærksomme på Bygningsreglementet. Heri findes der lovkrav om Tiny Houses på hjul (midlertidig bolig) og som helårsboliger. Læs mere i reglementet her.
For den mest bæredygtige løsning kan det være en idé, at kigge på materialer, der har et lavt CO2-aftryk og gode genanvendelsesmuligheder efterfølgende. Off-grid løsninger til helårshuset kan være fornuftigt.
Vigtigt viden omkring vægtfordelingen 60/40.
Priserne er ex. moms og forventes at stige grundet situationen på verdensmarkedet.
Terrasser, carport, anlægsgartner, markiser, gardiner, off-grid løsninger, byggetilladelse, ibrugtagningstilladelse er ikke medtaget.
Relevante kompetencer til vores Green Challenge er:
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
I forbindelse med Green Innovation Week 2023 har multimediedesignerstuderende fra Erhvervsakademi Dania arbejdet med nye koncepter og kommunikationsstrategier for Tiny House Living.
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder
Quantafuel ønsker at skabe mere synlighed for lokalområdet og i samarbejde med forbrugerne at sikre mest muligt genanvendelse af vores lokale plast på offentlige steder.
Vi skal havde undersøgt lovgivningen indenfor forsyningskæderne på plast samt kende stabiliteten og sikkerheden i forskellige forsyningskæder, for derudfra at kunne beslutte hvilken løsning der passer til Quantafuel. Må Quantafuel lave egen indsamling ved at sætte indsamlingscontainere/beholdere op i lokalområdet, hvilke fordele/ulemper er der i det, kontra at aftage fra lokale genbrugspladser, der indsamler plast fra erhverv og private, der forudsætter at Quantafuel vinder udbuddet.
Eller er der helt andre indsamlingsmuligheder? Hvordan kan indsamlingen, logistikken og forsyningskæderne systematiseres bedst muligt for Quantafuel?
Relevante kompetencer til vores Green Challenge er fra universitetsniveau og op.
Lær mere om industriparken GreenLab, som Quantafuel er en del af
Med GreenLab - The Game - har du mulighed for at bygge din egen industripark med fokus på kobling af virksomheder og deling af ressourcer blandt virksomhederne.
Med spillet kan du:
Mangler I inspiration til arbejdet? Så se vores skabelon: Pitch- og afleveringsskabelon
Send dit løsningsforslag til Linda på lik@bskive.dk
Formatet kan være fx pdf, PowerPoint eller billeder