fbpx
TIlmeld nyhedsbrev

Anna Lin i front til årets GIW

Måske du kender hende fra DR´s ’Den grønne optur’ og ’Kender du typen’ eller i de aktuelle programmer ’Hvad siger din stil?’ og ’Anna Lin har det fint’? Anna Lin kommer til Skive d. 28. september 2023, når Green Innovation Week inviterer til kæmpe event ved Elværket Skive.

Anna Lin fortæller, at hun ser frem til at være vært for en dag, hvor fokus er rettet mod klimaløsninger, og hun udtrykker sin begejstring for at besøge Skive, da hun brænder for den grønne dagsorden og specielt løsningerne.

I rollen som vært på Heads Up-scenen vil hun blandt andet præsentere en række oplægsholdere og moderere samtaler, der lægger op til, at deltagerne kan tage ud på eventpladsen og opleve flere aktiviteter indenfor emnerne fra scenen.

Tiltrækker deltagere hertil fra hele landet  

Green Innovation Week er skabt for at iværksætte initiativer indenfor grøn omstilling og innovation på tværs af uddannelser og erhverv. Derfor kan man som gæst opleve en lang række hands-on aktiviteter, hvor man kan afprøve og teste grønne teknologier, arbejde med upcycling, deltage i workshops og opleve en række grønne tiltag. At gå fra ord til grønne handlinger skaber opmærksomhed og projektgruppen melder om stor interesse fra hele landet om at deltage i eventet fra både virksomheder og uddannelser:


-I et stærk samarbejde mellem Business Skive, VækstTeamet og forskellige uddannelsesinstitutioner har vi blandt andet rekrutteret 250 studerende til byen fra videregående uddannelser og universiteter alene for at arbejde i workshops med virksomheders grønne udfordringer. Hertil kommer deltagere i eventets øvrige aktiviteter, hvor vi for eksempel kan nævne at Danmarks Medie- og Journalisthøjskole sender 58 kommunikationsstuderende fra et internationalt hold til Skive for at analysere kommunikationsvinkler og bruge Green Innovation Week som case på uddannelsen, fortæller Linda Kærgaard, kommunikations- og projektkoordinator fra Green Innovation Week.


Projektgruppen oplyser, at målet om at tiltrække 3-4.000 deltagere i løbet af dagen bliver indfriet baseret på konkrete tilmeldinger, indgåede aftaler og den forventede lokale interesse for eventet.

Fællesskabet i fokus

Om eftermiddagen vil der være et særligt fokus på frivillige grønne fællesskaber i samarbejde med Skive Bibliotek og Sammen om Verdensmål. Hele 15 fællesskaber bliver repræsenteret i teltet, når bæredygtighedspsykolog Simon Elsborg Nygaard taler med flere af Skiveengens fællesskaber i en panelsamtale om motivation og frivillighed. Efterfølgende bliver der mulighed for at gå på opdagelse blandt fællesskaberne, komme i dialog og prøve kræfter med flere forskellige grønne kreative workshops mv.

-Vi er glade for, at det i samarbejde med Skive Bibliotek og Sammen om Verdensmål, er lykkedes at aktivere de mange fællesskaber og lave forskellige typer workshops for hele familien, fortæller Linda Kærgaard, og fortsætter:

-Det handler om at vise, at bæredygtighed har mange lag, og at vi også i fritiden kan arbejde ind i den grønne dagsorden via frivillighed og fællesskaber. At vi kan samle så mange til vores event, vidner om den helt særlige RENT LIV-ånd, som vi har på egnen. Vi er glade for at kunne være et samlingspunkt og udstillingsvindue for fællesskaberne til inspiration for andre, der ønsker at tage del i et fællesskab eller måske selv starte noget op, slutter Linda Kærgaard, og opfordrer alle til at kigge forbi i løbet af dagen og aftenen.

Søren Vester vil frem mod eventets afslutning kl. 20.00 invitere til samtale med fællesskaberne og sætte gang i dialogerne mellem bordene i teltet, hvor det samtidigt er muligt at nyde aftensmaden med familien med steetfood.


Eventet afsluttes ved lokale elever og studerende fra Skive College, Skive Gymnasium, VIA University College og Erhvervsakademi Dania, borgmester Peder Christian Kirkegaard og Søren Vester. Se programmer her.