Et stort hold på 59 studerende fra kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole – både danske og internationale studerende kommer til Skive torsdag d. 28. september 2023.
De studerende specialiserer sig netop nu i CSR & Sustainability Communication (og strategi) og har til opgave at udpege nye vinkler og perspektiver ift. kommunikation af Green Innovation Week og event-elementer, som kan fremme omtale, interesse og tiltrækning af yderligere deltagere (virksomheder + studerende) samt være med til at understøtte kommunikations-impact.
Oplev de populære modeller fra Renault og Volvo. Renault var den første bilfabrik i verden,
der kom med en serieproduceret elbil og var derfor med til at sætte standarden. Volvo har med
deres store fokus på den grønne omstilling opsat nogle af de største målsætninger inden for branchen.
Torsdag den 28. september har I mulighed for at opleve de anmelderroste modeller fra både, Renault og Volvo, når Dahl Pedersen A/S udstiller:
Hele dagen vil du kunne tage en snak med en af Dahl Pedersens engagerede medarbejdere, så du bliver klædt godt på til, at kunne tage den rigtige beslutning, når du engang skal købe ny bil.
Derudover står de også klar til at svare på alle de generelle spørgsmål, du kunne have til elbiler, ladeløsninger og meget mere.
Vi håber, at mange vil benytte sig af muligheden og tage en snak med Dahl Pedersen A/S.
Mød vores tre værter, der styrer slagets gang på scenen under de forskellige oplæg, samtaler og aktiviteter.
Anna Lin arbejder som tv-vært og har udover "Ultra Nyt" og "Kender Du Typen?" været vært på "Den Grønne Optur", hvor hun leder efter klimaløsninger i Europa og USA. Hun startede sin karriere som 20-årig på DR Talentholdet, og har sat fokus på alt fra seksualundervisning til mental sundhed og solorejse.
Søren Vester kender du som designer i programmer "Hus til halsen" og "Vores genbrugshjem". Lige nu er Søren aktuel i 'Søren Vesters have" på DR1, hvor en masse idéer og inspiration bliver til virkelighed.
Steffen Max Høgh er podcastvært og forfatter til bestselleren Bæredygtig Business. Steffen har flere virksomheder bag sig og alle sammen har bæredygtighed som omdrejningspunkt. Steffens seneste virksomhed blev solgt til Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Nu er Steffen direktør i konsulenthuset SustainBusiness som hjælper virksomheder med at tjene penge på at gøre verden til et bedre sted.
Anna Lin byder velkommen og vi skyder dagen i gang med oplæg fra Tænketanken Mandag Morgen.
Senioranalytiker Casper Waldemar Hald og Udviklingschef Christian Ingemann præsenterer udvalgte resultater fra det store projekt om Fremtidens Grønne Arbejdsmarked gennemført af Tænketanken Mandag Morgen i samarbejde med CONCITO.
Oplægget vil især stille skarpt på de grønne kompetencebehov, der er identificeret fra virksomhedernes side.
En central del af oplægget vil være en gennemgang af udvalgte kompetenceprofiler på en række relevante funktioner fra designere, til landmænd og el-installatører til indkøbere og projektledere.
Se mere om projektet her: https://concito.dk/fremtidens-groenne-arbejdsmarked
Anna Lin er vært når Thomas Helsgaun, COO i GreenLab fortæller om den grønne og cirkulære industripark GreenLab, og om hvilke energiteknologier og principper, der kommer til at spille en vigtig rolle i udviklingen af fremtidens integrerede energisystem.
GreenLab - stedet for virksomheder, der vil bidrage til den grønne omstilling
I Kåstrup nord for Skive ligger den grønne og cirkulære industripark, GreenLab. I parken er der i dag syv aktive virksomheder og to mere på vej, som alle arbejder med teknologier, der bidrager til den grønne omstilling. Derudover er parken ved at blive koblet direkte til 80 MW vedvarende energi fra en vind-og solcellepark syd for GreenLab, som skal levere energi til parkens virksomheder og til Power-to-X-anlæggene. Formålet med at samle energiproduktion og virksomheder i én fælles park er at sikre optimal udnyttelse af vedvarende energi, udnytte synergier mellem teknologierne og at nyttiggøre de restprodukter, der findes i de forskellige virksomheders produktioner.
Fokus på udnyttelse af vedvarende energi
Vi står over for en gennemgribende revolution af energisystemet. For med de stigende mængder vedvarende energi, som ikke kan gemmes i store lagre til en kold vinterdag, bliver det afgørende, at vi kan gøre effektivt brug af energien, når den er til rådighed.
Fremtidens energisystem kan ikke nøjes med blot at levere sikker energi, men skal også kunne lagre energien. Vi er nødt til at forbinde sektorerne ved at overføre energi fra en del af det traditionelle energisystem – el, gas, fjernvarme og -køling – til et andet. På den måde kan overskydende vedvarende energi f.eks. lagres i et af de andre systemer som gas eller som varmt vand til fjernvarme
GreenLab har en model, hvor sektorkobling integrerer landbruget, energi-, transport- og varmesektoren. Vi kigger på alle energistrømme; udnytter dem maksimalt og reducerer den tabte energi. Vi undersøger, hvordan energi fysisk kan integreres med virksomheder, der har et behov for energi.
Forskning er en del af løsningen
Mange grønne teknologier er fortsat nye, og der kan opstå forskellige tekniske, økonomiske, værdikæde- og markedsmæssige udfordringer undervejs. Her spiller missionsdrevet forskning en vigtig rolle, for at finde løsninger på de bump, der kommer på vejen mod at accelerere en teknologi fra idé til storskala. I GreenLab har vi etableret en international forsknings-og innovationsplatform, hvor vi tager udfordringerne med den grønne omstilling op, og gennem missionsdrevet forskning engagerer vi os i komplekse problemstillinger, der kræver samarbejde mellem flere interessenter og sektorer.
Oplev teknologierne bag virksomhederne i industriparken på eventpladsen: GreenLab Skive Biogas, Quantafuel, Stiesdal og P2X.
Du kan også møde GreenLab Academy blandt standene, hvor det er muligt at prøve kræfter med et Greenlab-spil, samt du vil kunne ”solodesigne” din egen grønne industripark. Læs mere her.
Mød Anna Lin i samtale med en række unge, der på forskelligvis gør karriere indenfor den grønne omstilling:
Henrik og Claus Jessen er tvillingebrødre og uddannede hhv. murer og maler. Sammen driver de virksomheden Murer/Malermester Jessen, hvor de har kombineret deres mangeårige erfaringer i et fælles koncept. På f.eks. byggepladser og i renoveringsprojekter oplever de branchens udfordringer med restmaterialer, affaldssortering mv. og arbejder aktivt med at implementere løsninger i deres daglige arbejde.
Andreas Lehmann Enevoldsen er nyuddannet civilingeniør fra Aalborg Universitet med speciale i produktionsprocesser (manufacturing teknologi). Et studieprojekt for NewRetex om udvikling af et machine vision system, har ledt til et længere samarbejde og senere ansættelse. Andreas arbejder blandt andet med konceptuel udvikling af opskaleret sorteringsanlæg, udvælgelse og projektledelse på udvikling af opskaleret sorteringsanlæg mv.
Linda Fejerskov står for GreenLabs arbejde med presse, ekstern og intern kommunikation og markedsføring.
Det indebærer bl.a. opgaver relateret til mediehåndtering, eventkoordinering, udvikling og vedligeholdelse af egne platforme, kampagner og annoncering, pressemeddelelser, ledelsessparring, strategiarbejde og meget mere
Sofie Winge-Petersen er uddannet Diplomingeniør i Proces & Innovation fra DTU. Hun er co-founder af Paint’R, der har udviklet et mere bæredygtigt alternativ til malerspanden. Herudover arbejder hun deltid som Sustainability & Operations Specialist i Reel, der matcher SMV’ers strømforbrug med opsætning af nye solceller og vindmøller, og åbner dørene for strømaftaler (PPA’er), som ellers har været forbeholdt landets aller største virksomheder.
Rosa Prichard er englænder og uddannet Arkitekt i London og Aarhus. Hun har arbejdet med arkitektur i forskellig skala - først med bæredygtig bydesign hos Rogers, Stirk, Harbour + Partners i London, og bagefter med udstillingsdesign og natur formidling hos JAC studios i Købehavn. I 2023 flyttede hende til Skive, hvor hun underviser i Arkitektur hos Krabbesholm Højskole. Arkitekturlinjen bidrager bl.a med en pavillon af industrirestmaterialer som de har udviklet og bygget til Green Innovation Week.
Jonas Michelsen er uddannet Maskinmester fra Aarhus Maskinmesterskole i 2022 og er i dag en uundværlig kollega i Special Task i Eurowind Energy A/S.
Jonas arbejder i dag som Team Lead Electrical Operation.
Steffen Glud Jensen er uddannet elektriker, men har i størstedelen af sit arbejdsliv arbejdet indenfor grøn energi. Han har 10 års erfaring med havvindmøller, og derefter har den grønne interesse udviklet sig til stor viden indenfor brint. Steffen brænder for at optimere og udvikle den måde hvorpå vi producerer og forbruger brint i den grønne omstilling. De sidste tre år har Steffen arbejdet med brint tankstationer.
Kom til dette oplæg med Oliver Hede Fjellander, Sustainability Specialist, fra EnergySolution og hør om, hvorfor det er vigtigt, at din virksomhed har overblik over sine udledninger og, hvordan du kan kapitalisere på det. Du får også en introduktion til, hvad der ligger i at lave et klimaregnskab og, hvordan det kan spille sammen med jeres strategiske overvejelser.
EnergySolution er en rådgivende ingeniørvirksomhed med to ekspertområder:
1) Sustainability Afdeling, som leverer ydelser som klimaberegninger, livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer (EPD), SBTi-rådgivning og rådgivning i strategisk bæredygtighed.
2) Engineering afdeling med speciale i konkret produktions- og energioptimering, varmegenvinding og meget mere
Mød EnergySolution ved standen og kom i dialog.
Dette oplæg er med Henrik Bang, administrerende direktør i Polestar og Anna Lin som vært:
Polestar har et mål – En CO2 neutral bil i 2030 og vel at mærke uden offsetting. Kom og hør hvordan Polestar vil være en del af løsningen af vores klimaudfordringer og ikke en del af problemet. Polestar kalder det Project 0 og har ved hjælp af samarbejdspartnere og brug af teknologi såsom blockchain tydeliggjort resultaterne siden projektets start for 3 år siden.
Om Henrik Bang
Henrik Bang er som administrerende direktør for Polestar i Danmark frontfigur for det nye svenske performance-elbilmærke, der har gjort det til sin mission at omstille til mere bæredygtig mobilitet med højtydende performance-elbiler, kompromisløst design, nytænkende teknologi og en fuldt digital kunderejse.
Henrik trækker på mere end 20 års erfaring med topposter i Danmark og Skandinavien hos bl.a. Renault, Fiat og Jaguar Land Rover. Han har et indgående kendskab til bilbranchens muligheder og udfordringer, forbrugernes interesse, omskiftelige krav og megatrends i vores samfund.
Book en prøvetur i Polestar 2 eller få en dialog ved Polestar-containeren på eventpladsen. Læs mere her.
"Bæredygtighed", "Miljøvenlighed", "Klimavenlighed". Overalt, hvor man vender sig, lyder det, at virksomheder skal profilere sig i retning af den grønne omstilling for at vinde kundernes og medarbejdernes gunst, og for at stå stærkt i forhold til konkurrenterne i branchen.
Men hvad ligger der egentligt i begreberne? Hvordan forholder markedsføringslovgivningen sig, og hvad må man overhovedet sige, hvis ikke man vil have ørerne i maskinen? Og kunne der mon ligge et stort, uforløst potentiale i at begynde at tale samme sprog?
Alle disse og langt flere ledende spørgsmål er på programmet, når Tanja Gotthardsen gæster Heads Up-scenen kl. 12.45-13.45, til en snak om, hvor grænsen mellem retvisende kommunikation og greenwashing egentligt går.
Tanja medbringer konkrete eksempler - bl.a. fra sit eget arbejde med at anmelde en række større virksomheder for greenwashing sammen med Forbrugerrådet Tænk, for hvem hun sidder på advisory board - og så giver hun en lille guide til "damage control", så du også får nogle håndfaste tips med hjem at starte på.
Efter oplægget er det muligt at stille Tanja spørgsmål i en Q&A-session direkte fra scenen.
Se hele programmet for Heads Up-scenen her.
Tre grønne virksomheder fortæller om hvordan de har gentænkt produkter og services, hvordan fik de ideen og hvordan har markedet taget imod det. Steffen Max Høgh er vært ved denne samtale og tager deltagerne med gennem deres rejse. Deltagerne er:
Timestone har sat sig for at revolutionere begravelsesbranchen. Den traditionelle sten har et forholdsvist højt CO2 aftryk. Timestone har designet en cirkulær mindesten i keramik, som er ved at slå et hul i markedet. Timestone har sat spørgsmålstegn ved plejer i en traditionspræget branche og tilbyder et alternativ med en skarp bæredygtighedsprofil.
Salling Autogenbrug sætter nye standarder for genanvendelse i autobranchen. Alt hvad der kan genanvendes i en skrottet bil – skal genanvendes. Det betyder at Salling Autogenbrug er blevet underleverandør til blandt andet modebranchen og møbelindustrien.
Paint’R har udviklet et mere bæredygtigt alternativ til malerspanden, der reducerer brugen af plastik samt er mere ergonomisk for maleren at anvende.
Steffen Max Høgh er podcastvært og forfatter til bestselleren Bæredygtig Business. Steffen har flere virksomheder bag sig og alle sammen har bæredygtighed som omdrejningspunkt. Steffens seneste virksomhed blev solgt til Danmarks største forhandler af erhvervsmøbler. Nu er Steffen direktør i konsulenthuset SustainBusiness som hjælper virksomheder med at tjene penge på at gøre verden til et bedre sted.